Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: Guust Specken schakelt versnelling hoger richting KZ2

dsc08902

Guust Specken is in volle voorbereiding op het aankomende kartseizoen. De snelle Nederlander in dienst van team TKP gaat opzoek naar een nieuw avontuur in de KZ2. Na een sterk 2011 met deelname aan de Rotax Grand Finals in Al Ain, kijkt Specken erg uit naar het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend werd er in Genk weer uitvoerig getest.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Philippe De Roeck

Vorig seizoen had Guust Specken een erg leerzame tijd.
“Vorig seizoen heb ik me regelmatig voorin kunnen tonen en dat is altijd leuk natuurlijk. Het BNL kampioenschap had ik kunnen winnen als ik in de tweede wedstrijd van het laatste raceweekend geen fout had gemaakt. Ook de Chrono verliep erg goed met een mooie tweede plek in de einduitslag.”
Dankzij de goede prestaties van de Nederlander mocht hij naar het verre, maar vooral warme, Al Ain voor het officiële Wereldkampioenschap Rotax Max.
“De Grand Finals waren een echte ervaring, ik ben dan ook super tevreden met mijn achtste plek daar. Ook op Europees niveau ging het aardig goed voor me met een vijfde plaats in de eindstand van de RGMMC.”

Ondanks de mooie prestaties in 2011 werd toch beslist om een andere weg in te slaan. Guust Specken laat de Rotax klasse achter zich en schakelt een versnelling hoger richting de schakel karts.
“Dit jaar maken we de overstap naar de KZ2.  We rijden de Clubkampioenschappen in Strijen om fysiek sterker te worden. Daarnaast rijden we ook de drie wedstrijd weekends van de BNL Karting Series om zeker wat ervaring op te doen en misschien nog wat losse wedstrijdjes.”

De KZ2 vraagt een heel andere rijstijl als de Rotax klasse. De verwachtingen voor volgend seizoen zijn niet erg hoog gespannen, het wordt vooral een leerjaar.
“Het is ook maar mijn eerste seizoen in de KZ2, het wordt dus vooral veel leren. Toch gaat het tot nu toe boven verwachtingen. Het doel is om tijdens de Clubwedstrijden van Strijen mee te doen voor de overwinning en in de BNL zou het erg mooi zijn als we voorin kunnen eindigen.”

Guust Specken zal nog altijd onder de vlag van Team TKP rijden.
“We rijden nog steeds bij Team TKP maar zullen in een aparte tent staan. Het materiaal blijft uiteraard wel van bij hun komen. Graag wil ik ook nog Specken Hydraulics bedanken voor de financiële steun."Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet