Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Oud TWR Jaguar Engineer Tony Dowe naar Kelly Racing

Tony Dowe, de man die o.a. verantwoordelijk was voor de grote successen van TWR Jaguar in IMSA en Groep C, is door het team van Kelly Racing benoemd tot “Performance Director”

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BAM

2012_tony_dowe_sydney
Werkte vroeger bij Jaguar nauw met Jan Lammers samen, Tony Dowe. Hij is nu
verantwoordelijk voor het toekomstige beleid van Kelly Racing.

Oud Jaguar Engineer Tony Dowe naar Kelly Racing
Oud TWR Jaguar Engineer Tony Dowe, die o.a. ook verantwoordelijk was voor de successen van Jan Lammers bij het merk, is door Kelly Racing benoemd tot “Performance Director” In de laatste vier maanden van 2011 vervulde Dowe bij Kelly Racing de rol als consultant. Dowe is inmiddels van de VS naar Australië verhuisd.

Dowe brengt een schat aan ervaring uit de Formule l, Indycar en sportscars mee. In het verleden werkte Dowe o.a. voor Ensign, Brabham, Wolf, Ligier, Arrows, Chaparral, Newman Haas, Dick Barbour Racing, Tafel Racing en zelfs in MotoGP voor het team van Kenny Roberts. Tevens was Dowe bij de FIA in de sportscars werkgroep vertegenwoordigd.

Teameigenaar Todd Kelly: “Bij Kelly Racing is het momenteel erg druk met de diverse projecten voor 2012. Het is uitstekend dat wij nu iemand met deze ervaring hebben kunnen aanstellen. Met zijn globale contacten is Tony ontzettend waardevol voor het team. Wij willen dit naar de volgende “level” brengen en dit kunnen wij alleen maar doen door nog meer personeel met een sleutelrol aan te nemen. Daarin is Tony natuurlijk fantastisch en heeft nog meer ervaren mensen met zich meegebracht, die wij binnenkort zullen aankondigen. Nooit tevoren zal de engineering standaard bij ons ooit zo hoog geweest zijn!”

Tony Dowe: “Bij het team van Kelly Racing zag ik in de laatste vier maanden van 2011 het enorme potentieel. Het team zit in een groeifase en toen Todd mij vroeg om tot het team toe te treden was het een vrij gemakkelijke beslissing om bij dit team een fulltime rol te gaan vervullen. Ik geniet ervan om met Todd samen te werken en een “world class engineering group” te formeren. Er moet ontzettend veel gedaan worden, maar ik ben al verheugd over het feit welke richting het team dit seizoen uitgaat!Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet