Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Vrouwelijk offensief in NASCAR Nationwide. Concurrentie voor Danica?

De 19-jarige Johanna Long zal gedurende het seizoen 2012 in 21 Nationwide-wedstrijden aan de start verschijnen. Afgelopen seizoen kwam Long in de Camping World Truck Series uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_johanna_long_portret
Dit is ze dan, de 19-jarige Johanna Long die in NASCAR
met een vrouwelijke teameigenaresse carriere wil maken!

Vrouwelijk offensief in NASCAR Nationwide
De 19-jarige Johanna Long zal komend seizoen voor het team van ML Motorsports met een Chevrolet uitkomen. Sponsoring voor het project komt van Biomet en Foretravel Motorcoach. Het team van ML Motorsports is eigendom van Marie Louise Miller, één van de weinige vrouwelijke teameigenaars in de NASCAR Nationwide-series. In 2010 won Long de Showball Derby Late Model Race. Het team van ML Motorsports eindigde in 2011 als 23e in het kampioenschap. De bolide werd bestuurd door Shelby Howard en David Stremme. Voor de eerste vijf wedstrijden is het team van een startplek verzekerd.

Johanna Long: “Ik ben verheugd dat ik deel kan uitmaken van ML Motorsports en dat ik over de steun van Marie Louise kan beschikken. Zij is een inspiratiebron voor mij. Ik geloof dat de puzzel voor het seizoen 2012 volledig in elkaar past om succes te behalen en ik kan dan ook nauwelijks wachten!”

Marie Louise Miller: “Johanna is een dynamische jonge dame en wij zijn verheugd haar aan boord te hebben. Zij heeft een enorme competitieve geest en heeft alles in zich om de top van NASCAR te bereiken!”

2012_johanna_texas
Johanna op weg naar een 11e plek in Texas 2011
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet