Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Jeroen Bleekemolen in Porsche Top GT-Team voor 24U Daytona

Jeroen Bleekemolen zal tijdens de 24U van Daytona eind deze maand met een Porsche 911 GT Cup voor het team van de TRG Group uitkomen. Teameigenaar Kevin Buckler maakte dit vandaag bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GrandAm

2012_trg_bleekemolen_test
Jeroen Bleekemolen behoort volgens Kevin Buckler tot de beste race 911 experts ter wereld.
Tijdens tests in Daytona was deze Porsche ondanks zware concurrentie van Audi, Ferrari,
Chevrolet, behoorlijk snel.

Jeroen Bleekemolen in TRG Porsche
Bleekemolen zal komend weekend voor het eerst kennis maken met de TRG Porsche. Hij zal in de Sargent&Lundy Porsche een combinatie vormen met Marc Goossens, Spencer Pumpelly, Steve Bertheau en Porsche fabrieksrijder Wolf Henzler. Kevin Buckler: “Wij zijn erg verheugd dat Jeroen van ons team deel kan uitmaken. Het gehele afgelopen seizoen hebben wij tegen hem gevochten en het is natuurlijk bijzonder dat hij nu van ons team deel uitmaakt. Ik beschouw hem, Wolf Henzler en Spencer Pumpelly tot de elite 911-experts, en misschien wel de beste ter wereld! Nu beschikken ze alle drie over dezelfde auto en hij past uitstekend bij ons team. Tijdens de decembertest was de TRG Porsche al één van de snelste GT’s.

Emanuele Pirro eveneens naar Daytona
Na 31 jaar keert de Italiaan Emanuele terug naar Daytona. In 1981 eindigde de toen 19-jarige Pirro samen met Martino Finotto en Carlo Facetti met een Lancia Beta Monte Carlo als vijfde overall. Pirro: “Het was de eerste wedstrijd die ik buiten Italië reed. Ik nooit meer dan 25 wedstrijdminuten gereden. Toen ik deze baan voor de eerste keer zag kreeg ik bijna een schock. Na deze fantastische ervaring werd ik bij mijn terugkeer als een held in Italië gevierd. Na 31 jaar ben ik ontzettend verheugd dat ik hier weer terug kan keren. Pirro zal samen met o.a. Dion von Moltke en Nelson Canache(Venezuela) met de APR Motorsport Audi R8 GrandAm uitkomen. Canache reed afgelopen seizoen o.a. in de NASCAR Whelen All American Series. Eveneens kwam hij uit in het Venezolaanse Super Touring GT Kampioenschap en de Mexicaanse Seat Leon Supercup.

2012_audi_r8_lms_grandam
Na 31-jaar keert Emanuele Pirro terug naar Daytona met een Audi R8 LMS GrandAm.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet