Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Boekbesprekingen Jaarboeken en kalenders


Boeken_24hNbr

Tim Upietz: 24 Stunden Nürburgring 2011****
(uitgave: Gruppe C Motorsport Verlag, ISBN 978-3-928540-65-0 ) 21,5 x 31,5 cm, gebonden, 208 pagina’s
Het jaarboek over de 24-uursrace op de Nürburgring verscheen dit jaar voor de elfde maal en opnieuw zijn de samenstellers erin geslaagd om elk deelnemende team tenminste een keer op een foto in het boek af te beelden, wat bij 200 auto’s in de race bepaald geen sinecure is. Het mooie van dit boek is dat elke klasse en elk team uitgebreid aan bod komt, met alle verhalen die zich voor en vooral achter de schermen rondom de race afspeelden. Daarnaast is er aandacht voor de supportraces, waaronder de Porsche Carrera World Cup, en ook aan sfeerfoto’s is er geen gebrek. De tekst, geschreven door 24h-expert Jörg Ufer, is geschreven in Duits en Engels en een uitgebreid gedeelte met uitslagen rondt het geheel af. De uitvoering is als altijd prima verzorgd, een mooi boek over een mooi evenement!

Boeken_F1_Finish

Anjès Verhey: Formule 1 Finish ***

(uitgave: MP&C/Cars & Motorsport Int’l, geen ISBN), 23 x 28 cm, gelijmd, softcover, 154 pagina’s
De jaarboeken van Anjès Verhey behoeven nauwelijks nog nadere introductie. Haar boek aan de vooravond van het Formule 1-seizoen verschijnt al sinds begin jaren tachtig en het boek aan het einde van het seizoen is ook alweer een jarenlange traditie. In de actuele eindejaarsuitgave wordt er van race tot race teruggeblikt op de in 2011 verreden Grands Prix, terwijl er in het achterste gedeelte van het boek ook aandacht is voor het seizoensverloop in de nationale klassen op Circuit Park Zandvoort plus de DTM, WTCC, WK Rally, IRC, de Total Mazda MaX5 Cup en de Formido Swift Cup. Zeker de eindejaarsuitgave heeft wellicht nog wat meer een bewaarfunctie en zou daarom wellicht een hardcover verdienen, maar dat zal ongetwijfeld ook een kostenaspect zijn, en juist de betaalbare prijs van dit boek is een van de redenen van de populariteit van deze uitgave.

Boeken_Rallykalender_groot

McKlein Rally 2012 – The Wider View****
De rallykalenders van het Duitse fotopersbureau McKlein zijn al jaren populair en gelden zelfs als geliefd verzamelobject. De kalender van 2012 is alweer de 33e editie en volgt het XXL-formaat dat enkele jaren geleden werd ingevoerd. Met een breedte van 95 cm en een hoogte van 48 cm is het een enorm gevaarte, dus wie zo’n kalender koopt, moet eerst even goed bedenken waar die thuis of op kantoor kan worden opgevangen. Een blikvanger is het zeker! Per maand zijn er twee verschillende afbeeldingen, waarbij de nadruk ligt op de WRC-auto’s van het afgelopen seizoen.

Boeken_Rallykalender_Desktop

Desktop Rally Calendar 2012 – History meets the Present***
Handig verpakt in een CD-doosje (11,5 x 13,5 cm), dat je opengeklapt op een bureau of tafel kunt neerzetten, bevat deze losbladige kalender 54 foto’s, waarbij er iederee twee weken kan worden gekozen uit afbeeldingen van historische rallyauto’s of actuele WRC- en IRC-bolides. Vriendelijk geprijsd en ook aardig als cadeautje.

Boeken_Classic_kalender

Motorsport Classic 2012 ****
De historie van de autosport is voor vele liefhebbers vaak net zo fascinerend als het heden, en die historie wordt op fraaie wijze in beeld gebracht in de Motorsport Classic-kalender, die in 2012 zijn twaalfde editie beleeft.. Per maand kan er uit twee afbeeldingen worden gekozen (halverwege de maand omslaan kan natuurlijk ook), waarbij de fotomotieven uit de jaren 50, 60 en 70 uiteenlopen van de Rallye Monte Carlo en Safari Rally via de 24 Uur van Le Mans en de Formule 1 tot aan de Carrera Panamericana. De afmetingen bedragen 67 x 48 cm, de foto’s zijn (uiteraard) zwart-wit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet