Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Ook Winterkampioenschap voor 4-takt klassen

wf

Naast de 2-takt Chrono Wintercup presenteert ook Karting Events een winterkampioenschap; “4-takt Winterbokaal 2012”. Een laagdrempelig maar officieel kampioenschap dat voor veel rijders toegankelijk is. Of je nu beginnend rijder of ervaren rot bent, groot of klein, bij de Karting Events 4-takt Winterbokaal ben jij aan het juiste adres.


De Karting Events 4-takt Winterbokaal zal bestaan uit TWEE wedstrijden en worden verreden op de kartbaan in Emmen en Veldhoven.

Data
22 januari 2012 (uitwijkmogelijkheid 29 januari 2012*) Kartbaan Pottendijk te Emmen
12 februari 2012 (uitwijkmogelijkheid 19 februari 2012*) Kartbaan de Landsard te Veldhoven
*indien de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn dat er geen wedstrijd verreden kan worden.

Toegestane klasse:
Ø Cadet 160
Ø RK1 Senioren en Junioren
Ø World Formula Senioren en Junioren
Ø VT250 Senioren, Junioren en Light
Ø Wankel
Ø Prokarts

Om zoveel mogelijk trainingstijd in de ochtend te creëren zullen er een aantal klassen worden samengevoegd. Zo blijven de wedstrijden van de Winterbokaal eendaags evenementen!

Kosten
Ø Inschrijfgeld Winterbokaal (per wedstrijd) € 99.00
Ø KNAF Evenementen Registratiebewijs (v/h daglicentie) € 25.00
Ø Huren Transponder € 25.00 ( Borg: € 50.00)

Licentie
Tijdens de Karting Events 4-takt Winterbokaal mag gebruik worden gemaakt van de geldige KNAF kartlicentie 2011. De licentiedagen 2012 starten begin januari. Kijk op onze site voor de data! Rijders die niet in het bezit zijn van een geldige kartlicentie kunnen gebruikmaken van een Evenementen Registratiebewijs (v/h daglicentie). Ben je van plan om het gehele jaar aan ons kampioenschap mee te doen, dan adviseren wij je om een van de licentiedagen te bezoeken voor het aanvragen van een geldige kartlicentie 2012. Dat scheelt tijd en geld!

Wedstrijdbeschrijving
In de ochtend is er voldoende tijd voor vrije training, aansluitend de kwalificatie en twee manches met 15 minuten pure racetijd!

Reglementen
Voor de Karting Events 4-takt Winterbokaal gelden de reglementen zoals gepubliceerd voor het NK 4-takt Sprint, m.u.v een aantal kleine regels zoals bij voorbeeld schrapresultaat. Dit word vermeld in het Bijzonder Reglement.

Inschrijven
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier op onze site (beschikbaar vanaf 6 december 2011).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet