Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Menno Kuus in Porsche Supercup

Menno Kuus, vorig jaar kampioen in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, komt dit seizoen uit in de Porsche Michelin Supercup. Hij wordt de teamgenoot van Duncan Huisman bij het MRS-team. Daarnaast rijdt hij enkele races in de Duitse Carrera Cup en neemt hij met een Porsche RSR van Team Lammertink deel aan het Spaanse GT-kampioenschap.

Menno was al lange tijd bezig om een zitje in de Porsche Supercup te vergaren, dat is nu gelukt. “Ik ga ervan uit dat ik de rest van het seizoen alle races rijd, al vallen de laatste twee races misschien af”, vertelde hij terwijl hij op weg was naar Hockenheim. “Daar rijd ik dit weekeinde in de Duitse Carrera Cup.” Menno rijdt in ieder geval ook de Carrara Cup-race tijdens het DTM-weekeinde op Circuit Park Zandvoort.

Hoe bevalt hem de Porsche 997 GT3 waarmee hij dit seizoen in actie komt? “Ik heb vorige week dinsdag met de auto getest. Ik moet erg aan de keramische remmen wennen”, vertelde hij. “De 997 GT3 is veel meer een raceauto dan de 996 GT3 waarmee ik vorig jaar in de Nederlandse Porsche Cup reed. De auto is daarnaast vriendelijker qua weggedrag. In een bocht heb je minder onder- en overstuur.”

Menno krijgt dit weekeinde geen kans om aan de keramische remmen te wennen, want in de Carrera Cup wordt met ‘gewone’ stalen remmen gereden. “De auto’s in de beide Cups zijn verder wel hetzelfde.” Wat verwacht hij sportief gezien van zijn seizoen in de zeer competitieve Supercup? “Niets”, zegt hij eerlijk. “Het zou mooi zijn als ik een keer in de top-tien kan eindigen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet