Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Teambaas Rick Hendrick licht gewond bij vliegtuigcrash (update)

NASCAR Teambaas Rick Hendrick is vannacht licht gewond geraakt bij een vliegtuigcrash op Key West International Airport. De Gulfstream 150 die als op Jimmie Johnson Racing II Incorporated in Charlotte geregistreerd stond, kwam buiten de landingsbaan terecht.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2011_johnson_michigan_leiding
Jimmie Johnson met de HMS Chevrolet op Michigan eerder dit jaar.

Teambaas Rick Hendrick licht gewond bij vliegtuigcrash
NASCAR Teameigenaar Rick Hendrick en zijn vrouw Linda zijn afgelopen nacht licht gewond geraakt bij een vliegtuigcrash op Key West International Airport. De Gulfstream 150 bleek bij de landing niet meer over remmen te beschikken. Het vliegtuig gleed van de landingsbaan af en kwam terecht op een in mei aangebrachte runoff area. De directeur van het vliegveld, Peter Horton, verklaarde, dat indien deze veiligheidsvoorziening niet aanwezig was geweest, de gevolgen wel eens catastrofaal hadden kunnen zijn. De beide piloten bleven ongedeerd. In 2004 kreeg de familie Hendrick een zware klap te verwerken toen verschillende familieleden bij een vliegtuigongeval in de buurt van Martinsville om het leven kwamen. Onder de inzittenden bevonden zich destijds een broer van Rick Hendrick, enkele neven en nichten en zoon Ricky Hendrick.

Update: Het team van Hendrick Motorsports liet in een verklaring weten dat Rick Hendrick een gebroken rib en sleutelbeen heeft opgelopen. Zijn vrouw liep lichte kneuzingen en snijwonden op.

rick_hendrick1
Teambaas Rick Hendrick en zijn vrouw Linda mochten
van geluk spreken.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet