Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten uit Hockenheim

dtm_2012_intro
Een voorproefje op 2012 met de Audi A5, BMW M3 en AMG Mercedes C-Coupé (vlnr)

Op Hockenheim, waar het seizoen een kleine zes maanden geleden van start ging, werd het DTM-jaar 2011 traditiegetrouw ook weer afgesloten. Dit jaar geen rare fratsen met Duitse finales, Europese finales en wereldfinales aan het andere einde van de aardbol, gewoon zoals vertrouwd de finale op Hockenheim. Waar even vertrouwd een flink publiek kwam opdagen: 120.000 bezoekers was het officiële aantal dat voor het driedaagse evenement werd gecommuniceerd. Het was het laatste DTM-evenement volgens het huidige reglement, dat sinds de heropleving van de serie in het jaar 2000 grotendeels ongewijzigd werd gehandhaafd. Vanaf volgend jaar gelden er nieuwe technische regels, met nog meer aandacht voor veiligheid, kostenbesparing en hopelijk ook wat spectaculairdere races, want de wedstrijd van afgelopen zondag had de werking van een slaaptablet. Hoe dan ook, het weekeinde op zich was als altijd zeer de moeite waard, al was het voor uw verslaggever wel even stressen vanwege de 'clash' met de start van de wereldbeker alpineskiën in het Oostenrijkse Sölden. Gelukkig kon de verslaggeving op vrijdag nog vanuit Tirol worden gedaan en liep de rit vanuit het Ötztal naar Hockenheim op vrijdagavond heel voorspoedig, zodat we zaterdag en zondag in ieder geval live getuige konden zijn van het spektakel in DTM en Formule 3. Een impressie van wat we rondom de DTM-finale zoal zagen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staatwillkommen_audi

Boven de ingang van de Audi-hospitality een niet mis te verstane boodschap!

2012_bmw_officieel_eerste_optreden

BMW was voor het eerst officieel bij een DTM-evenement aanwezig, compleet met eigen tent en trailer in de paddock en een demoversie van de M3 DTM.

2012_bmw_achterkant

Ook aan de achterkant indrukwekkend, maar reken er maar op dat er aan de aerodynamica nog wel het nodige wordt veranderd.

charlie_lamm_jungklaus_1

Charly Lamm, teammanager van het BMW Team Schnitzer, overlegt met Jürgen Jungklaus, engineer van DTM-kampioen Martin Tomczyk.

bmw_werkstestwagen

'Werkstestwagen' stond er op de BMW 7-serie van sportdirecteur Jens Marquardt, die voor het eerst op de Z-parkeerplaats mocht staan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet