Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Specken, van den Brand en Kroes naar Grand Finals na Rotax Racing Days titel

rrd_moorsel

In Eindhoven op circuit de Landsard werd de tweede en beslissende ronde afgewerkt van de Rotax Racing Days. Op zaterdag én zondag kwamen de Micro, Mini, Junioren, Senioren, Olympisch en DD2 klassen in actie voor de laatste vier beslissende heats. Het werd een mooi weekend, waar de organisatie strak was neergezet. Er stonden grote prijzen op het spel; onder andere een ticket naar de Grand Finals in Abu Dhabi en Formule Renault test.

Foto's: Michael Melis (gallery)

In de Micro Max klasse was Dikkie van der Wal, uitkomend voor Pierre Redeker, oppermachtig in het kleine deelnemersveld. Hij won alle vier de manches en de titel. In de Mini Max was Dennis Tijs de weekend winnaar voor Richard Verschoor die op zaterdag twee manches won. Dit bleek genoeg voor de titel.

Jordi van Moorsel was met vier overwinningen de winnaar in de Rotax Junioren klasse voor Guust Specken. Het was echter niet genoeg om Specken van de titel af te houden. Esmeijer werd derde afgelopen weekend.

rrd_vdrbrand

In het met de Olympische klasse gecombineerde Rotax Senioren veld was Mats van den Brand winnaar dit weekend en in het overall klassement. Toch was het geen uitgemaakte zaak; zowel Bryan Eerden en Roy Curfs wonnen afgelopen weekend. Willem Jan de Loos greep de titel na twee sterke weekenden in de Olympische klasse.

Roy Bakker won in de DD2 klasse voor Giel Bronden in het gecombineerde klassement. Johnny van der Sanden was de winnaar in de DD2 master klasse. Het was echter niet genoeg om Dennis Kroes van de titel én Grand Finals ticket af te houden. De ervaren Amsterdammer zal wederom afreizen naar het wereldkampioenschap later dit jaar.

Uitslagen
Kampioenschap

rrd_kroes

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet