Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Joey van Splunteren scoort optimaal, kampioenschap nog niet beslist

start_2_5896

Na de deceptie van de eerste race heeft Joey van Splunteren in de tweede race wel de optimale score behaald. Hij startte vanaf pole, reed de snelste raceronde en won de race, waarmee hij 22 punten aan zijn totaal mag toevoegen. Michel Florie werd tweede en houdt daarmee een theoretische titelkans, maar hij heeft een achterstand van 17 punten en alleen wanneer Van Splunteren uitvalt buiten 75% van de race is de nestor opnieuw Nederlands kampioen. Steijn Schothorst reed wederom een hele sterke race door vanaf P7 naar de laatste podiumplek te rijden. Hij verraste in de laatste ronde Bas Schouten en deed daarmee goede zaken voor het Benelux kampioenschap, dat ook vandaag beslist wordt.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Trevor Noble, Klaas Norg, Bart Buijs en Chris Schotanus

start_florie_5897

Voor aanvang van de race gespannen gezichten bij de meeste rijders. Het grote rekenen is begonnen. Voor Van Splunteren is de grootste zorg of de auto vandaag helemaal hersteld is. Teameigenaar Gerben Provily heeft er een goed gevoel bij. “We hebben gisteren meteen een nieuwe versnellingsbak in de auto gezet en waren voor de nacht viel al klaar. Helaas raasde er een storm over Zandvoort en die heeft wel onze nachtrust gekost. Ik stond om 2 uur ’s nachts de tent vast te zetten en heb daarna minder dan een uur kunnen slapen. Met drie rijders vooraan is de spanning natuurlijk te snijden”, lacht Gerben toch redelijk ontspannen ogend.splunteren_start_1353

Iedereen goed onderweg
Dit keer geen malaise voor Van Splunteren bij de start, hij is goed weg en gaat voor zijn teamgenoten Michel Florie en Bas Schouten de Tarzanbocht in. Jan Paul van Dongen passeert in de eerste ronde Nils Vestergaard en ook Steijn Schothorst slaat meteen toe. Hij is zijn teamgenoot Jelle Beelen en Onno Zuidema al voorbij en gaat op weg naar Vestergaard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet