Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Schouten weerstaat druk Florie en wint, Van Splunteren valt uit

luchtfoto_5002

Wat voor Joey van Splunteren een belangrijke stap richting de titel zou moeten worden, eindigde voor de klassementsleider in een fikse domper. Hij viel uit met een kapotte versnellingsbak en moest langs de baan afwachten wat zijn grootste concurrenten Michel Florie en Bas Schouten zouden doen. Na de ingekorte race van 15 minuten kwam Bas Schouten als eerste over de finish, gevolgd door Steijn Schothorst en Jelle Beelen. Michel Florie lag vrijwel de gehele race tweede, maar spinde in de allerlaatste ronde en verloor daarmee dure kampioenschapspunten.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Klaas Norg, Co van der Gragt, Bart Buijs en Chris Schotanus

teleurstelling_0648

Joey van Spunteren moet haast wel een fobie aan het ontwikkelen zijn voor de start van een race. Hij heeft geen enkele moeite om zich op poleposition te kwalificeren, maar wegkomen bij de start blijkt een heel ander verhaal. Waar hij tijdens de Masters in race 2 niet goed wegkwam, is dat ook nu het geval. Bij de start begaf zijn eerste versnelling het en met veel pijn en moeite komt hij in zijn tweede versnelling nog weg, al op ruime afstand van de rest van het kleine veld.Bak kapot
De problemen met zijn versnellingsbak beperken zich echter niet tot de eerste versnelling, want zijn bak lekt olie en na een ronde stuurt de Zaandijker teleurgesteld zijn Mygale de pits in. Michel Florie is als raceleider op weg, maar dan blijkt dat de auto van Van Splunteren een flink oliespoor op de baan heeft achtergelaten.


oliespoor_3219

Code rood
Na een ronde achter de safetycar besluit de wedstrijdleiding tot een code rood om de baan schoon te maken. De race wordt vervolgens ingekort naar 15 minuten, wat zal betekenen dat de coureurs zo’n 8 ronden kunnen racen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet