Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Scott Malvern pakt pole op Zolder, Antti Buri snelste Dutch Formula Ford-rijder

malvern_kwal_zolder

De Dutch Formula Ford-rijders zijn er in de kwalificatie niet in geslaagd om de stunt van het Dutch Power Pack Festival op Zandvoort van twee weken geleden te herhalen. Joey van Splunteren wist daar drie keer de pole te pakken, maar op dit voor de meeste Dutch Formula Ford-coureurs nieuwe circuit van Zolder heersten de Britse Formula Ford-rijders.
Scott Malvern pakte de pole, voor Nick McBride en Jeroen Slaghekke. Antti Buri is op P4 de snelste Dutch Formula Ford-coureur. Vanaf de 9e plek is er een treintje Nederlanders met Joey van Splunteren op 9, Steijn Schothorst op 10 en Bas Schouten op 11.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

Na de verschrikkelijke regenval van gisteren is het vandaag op het circuit van Zolder heerlijk weer. De blauwe hemel met wat kleine wolkjes maakt het moeilijk te geloven dat de afgebroken takken en enorme wateroverlast in de omgeving nog maar enkele uren achter de rug zijn.

25 auto’s
De Formule Ford Eurocup begint met maar liefst 25 Fordjes aan de kwalificatie en dat is een heerlijk aantal dat oude tijden doet herleven. Coureurs uit Amerika, Engeland, Australië, Finland, Denemarken, Zweden, België en Nederland op een voor vele onbekende baan. Het konden wel eens mooie races gaan worden.

Joey snel
De Amerikaan Neil Alberico is de eerste die snel over de baan gaat, zijn 1.39.123 zal echter niet voldoende zijn voor de pole. Dat blijkt al snel, want een handvol rijders verbetert zijn tijd nog in dezelfde ronde. Onder hen Joey van Splunteren, die ondanks dat hij de baan nauwelijks kent, toch de derde tijd op de klokken zet.

jvs_kwal_zolder
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet