Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Volop actie tijdens Superleague Formula weekend op Circuit Zolder


480_start1

HTC Dutch GT4 gaat strijd aan met Europese concurrentie
Het ijzersterke HTC Dutch GT4-kampioenschap wordt samengevoegd met de Europese GT4 Cup. Dat betekent een vol startveld met auto’s van onder meer Aston Martin, BMW, Porsche en Lotus. Ook de namen van de deelnemers liegen er niet om. Jeroen Bleekemolen, Ricardo van der Ende, Duncan Huisman en Jan Lammers strijden om de overwinningen. In het Europese veld moet er rekening gehouden worden met Stefano D’Aste. De snelle Italiaan heeft dit seizoen al meerdere keren op het podium gestaan met zijn Lotus Evora GT4.


480_start_757

Formule Ford Eurocup: Benelux vs. Engeland en Scandinavië
Ook de talenten uit de Formule Ford ontbreken niet. Deze opstapklasse voor de formuleracerij biedt gegarandeerd spektakel op het circuit van Zolder. Maar liefst drie kampioenschappen worden samengevoegd dit weekend. De Britse en Scandinavische rijders nemen het op tegen de helden uit het Benelux-kampioenschap. Onder de Nederlanders zijn talenten Joey van Splunteren, Steijn Schothorst en Jeroen Slaghekke kansrijk. Maar ook de ervaren Michel Florie kan genadeloos toeslaan.

480_start_8300

Circuit Zolder nieuwe uitdaging voor deelnemers Formido Swift Cup
De Formido Swift Cup is een succesvolle opstapklasse voor coureurs met ambities in de toerwagens. Bart van Os heeft tot nu toe de beste zaken gedaan en staat bovenaan het klassement, maar hij zag tijdens het voorgaande raceweekend concurrenten Sven Snoeks en Peter Schreurs terrein winnen. Na drie weekenden Zandvoort vormt Zolder voor veel rijders een nieuwe uitdaging. Het is de vraag welk talent het Belgische asfalt het snelst onder controle krijgt.

Bomvol tijdschema Zolder Superleague
Het raceweekend begint tijdens de Zolder Superleague al op vrijdag, want dan staan er al verschillende vrije trainingen en kwalificaties op het programma. De kwalificatie van de Superleague Formula staat op zaterdag op het programma, waarbij er gereden wordt volgens het unieke knock-out systeem. Hierdoor strijden uiteindelijk de snelste coureurs één tegen één tegen elkaar om de pole position. De drie races van de Superleague Formula, met als absolute klapper de Super Final waar 100.000 euro gewonnen kan worden, staan op zondag op het programma. In totaal zijn er komend weekend veertien races te bewonderen, waarvan zes op zaterdag en acht op zondag. Daarnaast is er op zondagmorgen om 9 uur een pitwalk, zodat iedereen een kijkje kan nemen bij de pitboxen van de Superleague Formula. Ook is de kans op dat moment groot om een coureur tegen het lijf te lopen.

Kaarten voor het evenement zijn te koop bij Primera (Nederland), de Free Record Shop (België) en tot vrijdag 12:00 uur online via www.zoldersuperleague.be. Ook zijn de kassa’s aan het circuit komend weekend geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf slechts 20 euro en kinderen tot 12 jaar hebben bovendien gratis toegang.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet