Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ashley Force jaartje uit de running

voor_force_a

Nog een kleine maand en dan gaat op Pomona het nieuwe seizoen van NHRA Full Throttle Drag Racing Series van start. John Force bracht deze week tijdens een persconferentie de plannen voor 2011 naar buiten. Andere rijders en teams deden het iets bescheidener maar kwamen inmiddels ook met nieuws op de proppen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, p.r. en NHRA

Bij John Force Racing was het belangrijkste nieuws dat Ashley Force dit seizoen verstek zal laten gaan. De 28-jarige dochter van teambaas John Force verwacht in juni haar eerste kind en zal haar titelaspiraties (na een derde positie in 2010) dus even in de ijskast moeten zetten. Haar plaats als rijder binnen het team wordt ingenomen door Mike Neff, de man die in 2009 al voor Force uitkwam maar afgelopen seizoen de rol van crewchief van de auto van John Force op zich nam. Neff is een begenadigd tuner en zal naast rijder tevens crewchief van zijn eigen auto zijn. John Force verdedigt zijn titel met de tuners die tot nu toe verantwoordelijk waren voor de auto van Ashley.

voor_force_c

De concurrentie mag dan even één seizoen verlost zijn van titelkandidaat Ashley Force, men weet nu al dat het vrouwelijk-Force-geslacht in 2012 dubbel zo hard zal terugslaan. Bij de persconferentie werd namelijk ook gemeld dat Courtney Force, de 22–jarige dochter van John dit jaar een uitgebreid trainings- en testschema gaat afwerken om in 2012 één van de Ford Mustang Funny Cars van het team te gaan ‘bemannen’. Of er met de rentree van Ashley dan in 2012 vier Funny Cars (John, dochters Ashley en Courtney en schoonzoon Robert Hight) binnen het team zullen aantreden lijkt wel waarschijnlijk omdat Courtney in BrandSource een eigen sponsor heeft. Verder maakte Force bekend dat het team met een uitgebreide roadshow overal in het land de dragrace-sport dichter bij de mensen wil brengen. Uiteraard worden Ford en de andere sponsors in dit verhaal niet vergeten.

voor_busch

Voor extra publiciteit zal zeker ook Kurt Busch zorgen. De NASCAR-ster proefde vorig jaar al voorzichtig aan de dragrace-sport en was meteen verkocht. Busch volgde afgelopen winter onder begeleiding van enkele ervaren Pro Stock-mannen de nodige cursussen en toonde aan over voldoende talent te beschikken. In maart maakt Busch dan ook tijdens de Gatornationals zijn debuut in de Pro Stock klasse met een in Shell kleuren gespoten Dodge. Gezien zijn NASCAR-verplichtingen is nog niet duidelijk aan hoeveel wedstrijden Busch gaat meedoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet