Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Di Montezemolo niet tevreden over Massa

massa_persco

Felipe Massa heeft dit jaar geen punten gescoord bij Ferrari-baas Luca di Montezemolo. Terwijl Fernando Alonso tot de laatste race aanspraak maakte op de titel (en deze eigenlijk misliep door een blunder van het team), was Felipe Massa nergens te bekennen. Daarom kreeg hij van zijn teambaas een standje.

Tekst: Daan Jeuken

Geen stijgende lijn
Felipe Massa kon zich in het begin van het jaar nog verschuilen achter zijn blessure. Hij moest het slot van 2009 immers verstek laten gaan vanwege het ongeluk in Hongarije. Maar een stijgende lijn was er dit jaar nauwelijks te ontdekken.

Massa maakte dit jaar één keer kans op de overwinning. Dat was in Duitsland toen hij Fernando Alonso voorbij moest laten gaan. Dat kun je zien als een mentale tik, maar dit was niet gebeurd als Massa niet al halverwege het seizoen was uitgeschakeld in de strijd om de titel. Uiteindelijk scoorde Massa 108 punten minder dan zijn teamgenoot, die 252 punten scoorde. Dit kostte Ferrari de tweede plaats in het constructeurskampioenschap.

Massa’s broer
Deze resultaten vielen ook teambaas Luca di Montezemolo op. “Op een bepaald punt in het seizoen vond Massa het wel welletjes. Volgens mij heeft hij toen zijn broer gestuurd. Daarom geef ik Felipe voor dit jaar een 7-. Fernando krijgt een 9,5.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet