Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Jimmie Johnson wint NASCAR Sprint Cup voor vijfde maal!

In een adembenemende titelstrijd is Jimmie Johnson erin geslaagd om de NASCAR Sprint Cup voor de vijfde achtereenvolgende maal op zijn naam te schrijven. JGR-coureur Denny Hamlin was de grote verliezer. In het begin van de wedstrijd beschadigde de JGR- Toyota-coureur zijn frontsplitter na contact met een andere deelnemer. Uiteindelijk eindigde Hamlin als tweede in het kampioenschap.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

magic_johnson

Magic Jimmie Johnson
Jimmie Johnson heeft op Miami Homestead geschiedenis geschreven door voor de vijfde achtereenvolgende maal de NASCAR Sprint Cup titel op zijn naam te schrijven. In de autosport is Michael Schumacher voorlopig de enige andere rijder die er in slaagde om tussen 2000 en 2004 vijfmaal achtereen een titel te winnen. De legendarische Dale Earnhardt won zevenmaal de NASCAR Sprint Cup. In vrijwel alle top autosportkampioenschappen ging de titel in 2010 naar de coureur die in de laatste wedstrijd als tweede of derde geklasseerd stond! (F1 en Indycar).

Een lichte touché met de Ford van Greg Biffle in de openingsfase zou JGR-Toyota-coureur Denny Hamlin in het verdere wedstrijdverloop parten spelen. Tijdens alle verdere stops probeerde het team van JGR de schade nog zoveel mogelijk te beperken. Hamlin eindigde uiteindelijk als 14e.

Kevin Harvick eindigde als derde maar kreeg in de 192e ronde een penalty aan zijn broek wegens te snel rijden in de pitlane. Tevens verwondde Harvick bij het uitrijden van de pitlane nog een monteur van het Red Bull Toyota-team. Harvick viel naar de 29e plek terug maar eindigde uiteindelijk als derde en derde in het kampioenschap. Ook was Harvick nog bij een incident betrokken waarbij de Toyota van Kyle Busch in brand vloog.

Carl Edwards won voor de tweede achtereenvolgende maal voor het team van Roush Fenway Racing. Voor Chevrolet was het een topdag, naast het WTCC won het merk tevens vandaag de prestigieuze NASCAR Sprint Cup

Later meer

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet