Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Johnson verliest leiding in The Chase. Hamlin wint in Texas. Jeff Gordon op de vuist!


wrak_johnson_texas
Jeff Gordon's wrak wordt afgevoerd.

Crash Gordon speelt Jimmie Johnson in de kaart
Terwijl Gordon richting Medical Center werd afgevoerd nam Hendrick Motorsports crewchief Chad Knaus een dramatische beslissing. Hij stuurde de crew van Johnson’s Chevrolet naar huis en Gordon’s 24 crew nam hun taak voor de rest van de wedstrijd over. Na zeven pitstops was Johnson er nog niet in geslaagd om terrein op Hamlin te winnen. Johnson bleef eigenlijk de gehele wedstrijd in “het verkeer” vastzitten. Crewchief Chad Knaus: “Het is een professionele sport en bij het voetballen verwisselt men ook de spelers. Onze jongens liepen bepaald niet op 8 cilinders. Toen wij in de gelegenheid waren om de crews te verwisselen hebben wij dit direct gedaan. Ik ga niet zeggen dat het veel pijn deed maar zeer deed het wel.” Jimmie Johnson: “Wij hebben gewoon in de beginfase teveel prijsgegeven. En het is altijd moeilijk om naar het beginpunt terug te gaan.”

Voor de eerste maal in de geschiedenis van “The Chase” wordt de puntenstand niet door Jimmie Johnson aangevoerd. Jimmie Johnson: “De laatste vier jaar waren wij in een andere uitgangspositie en in het verleden heb ik veel kampioenschappen verloren maar dit is autosport en je krijgt gewoon niet wat je elk weekend en elk jaar wilt hebben. Ik probeer mijn best te doen. Ik weet hoe mijn team is. Wij hebben nu ineens een achterstand van 33 punten. Wij gaan proberen om terug aan de kop te komen.”

Denny Hamlin: “Om eerlijk te zijn zal ik volgend weekend op Phoenix racen alsof ik 33 punten achterstand heb. Op Homestead zal ik zeker geen comfortabele voorsprong hebben omdat er van alles kan gebeuren. Op Phoenix kende ik mijn ups-and downs maar ik moet gewoon op de trainingen gefocust blijven zodat ik dit in de wedstrijd kan omzetten. Dit is het enige dat ik kan doen. Maar om eerlijk te zijn ga ik in mijn hoofd niet behoudend zijn. Voordat wij naar de finale in Homestead gaan wil ik mijn voorsprong verder opbouwen. Dat heb ik in mijn hoofd.”

afgevoerde_crew
De crewleden van Lowe's 48 mogen toekijken. Jeff Gordon's crew verrichte absoluut
beter werk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet