Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Johnson verliest leiding in The Chase. Hamlin wint in Texas. Jeff Gordon op de vuist!

De spanning en nervositeit tussen de teams van JGR-Racing en Hendrick Motorsports liep gisteren tijdens de AAA Texas 500 op de Texas Motor Speedway hoog op. Bij het team van JGR-Racing bleef men kalm en Denny Hamlin won met de Toyota Camry een fantastische wedstrijd. Bij het team van Hendrick Motorsports raakte viervoudig kampioen Jimmie Johnson zelfs de leiding in de stand naar de “Chase” kwijt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota Motorsports USA

hamlin_johnson_texas_2
Denny Hamlin gaat aan Jimmie Johnson voorbij. De oude en de nieuwe kampioen?

Hamlin zegeviert in Texas
In de wedstrijd op de Texas Motor Speedway maakte het team van JGR geen enkele fout en Denny Hamlin greep de leiding in de laatste 29 ronden van de wedstrijd. De wedstrijd op Texas kende maar liefst 33 verschillende koplopers. Vooral de Roush Ford van Matt Kenseth drukte in de beginfase zijn stempel op de wedstrijd. Denny Hamlin gaf in de slotfase werkelijk alles om de leiding te behouden. Alleen een spin van de Canadees Patrick Carpentier bracht die met een laatste neutralisatie nog even in gevaar. Maar uiteindelijk moest Kenseth zich gewonnen geven. De pitboxen van JGR en Hendrick Motorsports lagen naast elkaar. De spanning was dan ook om te snijden. JGR-crewchief Mike Ford: “Je verlangt het uiterste van je mensen en je weet dat er fouten gemaakt worden.”

Jeff Gordon op de vuist
Een neutralisatie voor de crash van Martin Truex Jr(Toyota) in de 192e ronde veroorzaakte eigenlijk bij het team van Hendrick Motorsports een gigantische kettingreactie. Jeff Burton knalde onder neutralisatie bij de Chevrolet van Jeff Gordon binnen. En die maakte een harde klap tegen de muur.Het resultaat was een woedende Jeff Gordon die met Jeff Burton op de vuist ging. NASCAR-officials wisten de beide vechtersbazen te scheiden voordat zij tegelijkertijd in dezelfde ambulance richting infield werden afgevoerd. Burton trok wel het boetekleed aan en nam alle verantwoordelijkheid op zich. NASCAR zal morgen zeker bekend maken of er sancties genomen zullen worden.

busch_hamlin_hms_crew_texas
In het begin van de wedstrij verloor Hendrick Motorsports de psychologische
oorlogsvoering van JGR Racing. Hamlin en Kyle Busch zijn alweer weg. Johnson
staat nog in de pits.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet