Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: FPR Fords sterk tijdens trainingen in Surfers Paradise

De eerste trainingen voor de Gold Coast 600 zag een sterk optreden van de FPR Ford Falcons. Mark Winterbottom liet met 1.12.3486 de snelste tijd noteren. Daarachter volgde de Ford Falcon van de combinatie Paul Dumbrell/Jacques Villeneuve.Helio Castroneves was de eerste Internationale deelnemer die crashte.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s FPR/Stone Brothers Racing

schade_helio_surfers
Helio Castroneves bezorgde het team van SBR als eerste de nodige overuren.

Fords snel op Surfer’s Paradise
Mark Winterbottom sloot de trainingen voor de Gold Coast 600 met een tijd van .1.12.34 als snelste af. Mark Winterbottom: “De auto voelt uitstekend aan en ik hou nu al van de nieuwe lay-out. Om het meeste uit de auto te halen moet je hier direct aanvallen en ik denk dat wij de juiste balans gevonden hebben om dit te doen.”

Penske Indycar-coureur Helio Castroneves was de eerste coureur die hardhandig met de muur kennis maakte. Toch slaagde het gerenommeerde SBR er in om zijn auto voor de derde training weer rijklaar te krijgen. Helio Castroneves: “Ik vond het erg moeilijk om de juiste limiet van de V8 te vinden en voor de crash dacht ik dat ik het goed deed, maar toen ging ik met onderstuur door de bocht heen. Het team deed werkelijk fantastisch werk om de auto weer op tijd klaar te krijgen. Die auto’s zijn gewoon fantastisch. Ik heb respect voor de vaste coureurs hier omdat het toch wel erg moeilijk is. Ik wist dat het op dit circuit een uitdaging zou worden. Maar daar hou ik van. Afwachten wat er morgen gaat gebeuren.” Ook Alex Tagliani en Mika Salo hadden tijdens de eerste trainingsdag de nodige troubles.

van_gisbergen_surfers
Shane van Gisbergen en John McIntyre waren te behoudend tijdens de trainingen.


SBR Teamgenoot Shane van Gisbergen: “Voor ons was het vandaag in orde. Ik voelde mij uitstekend op mijn gemak maar we moeten gewoon iets scherper zijn. Ik geloof dat veel van onze concurrenten nogal wat meer risico hebben genomen. We kunnen zeker nog tijd goed maken.” Van Gisbergen en John McIntyre lieten de elfde tijd registreren. De kwalificatie en de Top 10 Shoot |Out vindt op de ochtend van de wedstrijd plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet