Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen verstoort NitrOlympX-jubileum



hh_tmfc_larsen
Dan Larsen

Nagel verrast
Bij de Top Methanol Funny Cars pakte Dan Larsen met 5,85 seconden niet geheel onverwacht de snelste tijd. Een grote verrassing was wel de tweede plaats van Jürgen Nagel. Met een persoonlijk record van boven de zes seconden toverde de Duitser opeens een 5,88 seconden op het scorebord. Nagel won weliswaar de Main Event maar deed dat vooral door de technische problemen bij zijn tegenstanders. Op Hockenheim toonde het team echter aan ook wat snelheid betreft met de top mee te kunnen. Op de derde kwalificatieplaats eindigde Jarmo Kuutniemi terwijl Arvid Grodem als leider in de tussenstand een motorschade opliep en genoegen moest nemen met plek zes, achter Rob Turner en de na drie jaar pauze teruggekeerde Dezsoe Krivan. Danny Bellio had grote problemen met de koppeling en zag bijna alle kwalificatieruns eindigen in tyre shake.

hh_tmfc_krivan
Dezsoe Krivan met zijn van een Toyota Celica body voorziene Funny Car

In de eerste eliminatieronde klopte Nagel in opnieuw een uitstekende 5,94 seconden Bellio. Desondanks was de Belg redelijk tevreden want eindelijk deed de koppeling wat die moest doen, verliep de start normaal en kwam er, nadat hij voortijdig van het gas ging, met 6,21 seconden ook nog een redelijke tijd op de klokken.

hh_tmfc_bellio
Danny Bellio

Kuutniemi klopte Grodem en daarmee liet de lijstaanvoerder niet alleen kostbare punten liggen maar kreeg de concurrentie alle kans om weg te lopen. In de halve finale had Nagel het geluk waarop hij dit seizoen patent lijkt te hebben. De Duitser kreeg meteen na de start tyre shake en zag Kuutniemi wegrijden. Opeens schoot de Fin echter naar rechts, kwam in de baan van de Duitser en was daarmee gediskwalificeerd. Nagel kreeg zo de finaleplaats in de schoot geworpen.

hh_tmfc_nagel
Jürgen Nagel

Aan de andere kant van de ladder was Larsen te sterk voor Krivan die in de eerste eliminatieronde Turner een rood licht zag trekken. Tot een finale tussen Nagel en Larsen kwam het niet meer zodat voor Grodem de schade beperkt bleef en de Noor in Engeland nog altijd voor zijn eerste titel kan gaan. De strijd tussen Nagel, Larsen en Grodem wordt ongemeen spannend want het onderlinge verschil is minimaal.

hh_tmfc_grodem
Arvid Grodem
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet