Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Addie van de Ven wint met overmacht

480_addie_duim_0108

Addie van de Ven heeft de tweede race van de Dutch Renault Clio Cup gewonnen. Tijdens de Hammerite Ultimate Races op Circuit Park Zandvoort won de Wijzonol-coureur met overmacht. De Landmachtdames Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot eindigden als tweede en derde. Met andere woorden: de strijd om de titel blijft superspannend. “Je weet nu al dat het tot aan het einde van het seizoen spannend blijft”, aldus Sandra.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Erik van der Schaaff

480_addie_start_8183

De eerste race van de Dutch Renault Clio Cup was meer dan hectisch. De tweede manche was, zeker in vergelijking met de vertoning van vanochtend, nogal tam.
Addie van de Ven vertrok vanaf poleposition en nam bij de start meteen de leiding. Hij liep steeds verder weg en won uiteindelijk met een marge van ruim vijf seconden.
Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot lagen van start tot finish op de tweede en derde plaats. Sheila verdedigde haar positie met verve, mede daarom kon Addie vrij gemakkelijk weglopen.
René Steenmetz verloor bij de start zijn derde startplek aan Sandra. Hij reed vervolgens de hele race op de vierde plek.
Marcel Duits ( u voelt hem al aankomen) reed de hele race op de vijfde positie.
Wilbert van den Burg lag twaalf ronden lang op kop bij de Olympiërs. Ruud Steenmetz had aanvankelijk zicht op het zilver, maar hij viel terug naar de uiteindelijke vierde plaats in de Olympia Cup. Max Braams (tweede) en Hans Bos (derde) profiteerden.

480_start_2_9751

Goed gevoel
Na zijn tegenvallende eerste race, nam Addie van de Ven op fraaie wijze revanche. “Dit voelt goed”, vond hij. “Ik was getergd na de eerste race. Dan kun je meer dan anders. Ik wilde niet alleen winnen, maar ik wilde ook de snelste raceronde vanwege het extra punt. Ik wilde alles. Ik heb tot aan het eind van de race gepusht.” Over die snelste raceronde gesproken: ook dat lukte de ‘getergde’ Addie.
Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot hadden na de race weinig te vertellen. Er was ook niet veel te vertellen na een weinig spannende race. “Het blijft spannend in het kampioenschap”, stelde Sheila vast. “Eén keer uitvallen betekent het einde van je titelkansen.”

480_wilbert_15aug10-0906

Eindelijk
Nadat hij in de eerste race was uitgevallen, boekte Wilbert van den Burg nu een mooie zege in de Olympia Cup. In de slotfase kreeg hij het nog even Spaans benauwd. “Ik rook de laatste drie ronden een brandlucht in de auto. Gelukkig heb ik de finish gehaald en heb ik nu de beker en punten in handen.”
Max Braams zag ook voor de eerste keer dit weekend de finishvlag. “De afstelling van mijn auto was niet helemaal goed. Ik had veel last van onderstuur. Ik was in een heftige strijd verwikkeld met Hans Bos, het is mij gelukt om hem achter mij te houden.”
Hans Bos (derde) keek terug op een goed weekend. Met een zege en een derde plaats bouwde hij zijn voorsprong in het tussenklassement van de Olympia Cup uit. “Dit was een goed weekend voor de titelstrijd.” Zijn honger naar bekers en punten is nog niet verzadigd. “Ik wil meer, meer, meer”, blikte hij naar de komende raceweekeinden van de Dutch Renault Clio Cup vooruit.Uitslag:
1. Addie van de Ven, 12 ronden in 23:59.826
2. Sheila Verschuur, op 5.338 sec.
3. Sandra van der Sloot, op 5.619
4. René Steenmetz, op 6.552
5. Marcel Duits, op 7.857
6. Sebastiaan Bleekemolen , op 8.718
7. Wilbert van den Burg, op 11.190
8. Max Braams, op 15.480
9. Hans Bos, op 15.681
10. Ruud Steenmetz, op 18.013

480_podium2_5965
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet