Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Kalender Dutch Supercar Challenge bekend

De Dutch Supercar Challenge heeft de definitieve kalender voor het seizoen 2006 rond. In totaal omvat de serie zestien races tijdens acht evenementen. Er wordt gereden op de circuits van Assen (2x), Zolder (2x), Spa-Francorchamps (2x), Silverstone en Brands Hatch. Ook aan interessante deelnemers heeft de Dutch Supercar Challenge geen gebrek.

tekst: p.r. en Remco Scheelings

Tijdens de meeste evenementen worden twee races van elk zestig minuten verreden. Alleen tijdens de evenementen op Silverstone en Brands Hatch blijft de lengte van de wedstrijden beperkt tot 45 minuten. Tijdens deze evenementen wordt, net als vorig jaar op Silverstone, met gesplitste startvelden gereden. De GT’s rijden met het snelste deel van de klasse Supersport en het tweede deel van de Supersport samen met de Sport-divisie.

Finale
Net als in 2005 zullen de finales in eigen land worden gereden. Voor deze finales hebben zich al een aantal aantrekkelijke klassen met grote startvelden aangemeld. Ook is er weer tijd ingeruimd voor taxiritten met gasten en sponsors. Naast de vaststaande acht evenementen loopt er nog een aanvraag voor een race tijdens de Masters op Circuit Park Zandvoort (5 en 6 augustus). Het doorgaan hiervan is onder andere afhankelijk van de toewijzing van extra geluidsdagen.

Veel deelnemers
Bij alle wedstrijden mogen meer dan vijftig wagens van start gaan. De verwachting is dat dit veld snel volloopt. Tijdens de beurs Race&Rally zal de definitieve deelnemerslijst bekend worden gemaakt. Deelnemers die voor het gehele seizoen inschrijven krijgen voorrang op gastinschrijvingen. Het overgrote deel van de deelnemers van vorig jaar zal ook dit jaar weer van de partij zijn. Omdat er wagens worden aangepast voor hogere divisies zijn er wel de nodige verschuivingen te noteren. Maar daarnaast zijn er ook weer een aantal nieuwe combinaties.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet