Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: MaX5 racet 8 augustus op Circuit Park Zandvoort

480_start_070510_aang_nl_jpg300

Op zondag 8 augustus rijdt de MaX5 weer twee races op het circuit van Zandvoort. In plaats van de gebruikelijke sprintraces van 12 ronden, zijn er dit keer twee wedstrijden van elk 45 minuten, met halverwege de race een verplichte pitstop van 1 minuut, waarbij teams wisselen van rijder. Alleen rijden mag ook, maar dan moet de bestuurder tijdens de pitstop wel uit en weer in de auto stappen. Dat belooft dus veel spektakel. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Tekst en foto's: PR

Donderdag 22 en vrijdag 23 juli was de MaX5 te gast op het mooiste circuit ter wereld: dat van Spa-Francorchamps, bekend om zijn beroemde bochten als de Eau Rouge. Erg gaaf om te rijden, of het nu in een F1 of een MaX5 is. Op beide dagen hebben de MaX5’ers dan ook met veel plezier rondjes gereden. Voor de Spa-rookies was het circuit een openbaring, voor de 'gevorderden' een genot om weer terug te zijn op deze uitdagende baan. En voor de meegereisde fans was het erg leuk om een aantal ronden mee te mogen rijden.

480_batlle_1st_070510_nl_jpg300

Hammerite Ultimate races
Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus rijdt de MaX5 in het voorprogramma van het Dutch Power Pack Festival op Zandvoort. Dit wordt mogelijk gemaakt door Mazda Motor Nederland en TOTAL Nederland. Er is een uitgebreid programma met vele nationale races. De MaX5 rijdt op zaterdagochtend een kwalificatietraining en op zondag twee races. Er staan 19 MaX5-auto's aan de start. Ook gaat Sebastiaan Bleekemolen een aanval doen op het ronderecord in een Mazda RX-8.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet