Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Gary Paffett testrijder McLaren Mercedes

DTM-kampioen Gary Paffett is aangewezen als officiële testrijder van McLaren Mercedes. Dat maakte het team uit Woking vanmorgen (woensdag) bekend. Paffett kwam de afgelopen weken al een aantal malen voor McLaren in actie tijdens Formule 1-testsessies.

Tekst: René de Boer

De Brit, die de afgelopen twee jaar op topniveau in de DTM presteerde en dit jaar in de finalerace de titel behaalde ten koste van Audi-coureur Mattias Ekström, heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambities om de Formule 1 te bereiken. In 1999 won hij de prestigieuze McLaren Autosport Young Driver of the Year-Award en hij reed in het jaar 2000 als beloning daarvoor voor de eerste maal in een McLaren-Formule 1-bolide. Sindsdien werkte Paffett een aantal tests met McLaren af.

"Ik ben heel blij met deze kans en de uitdagingen die voor me liggen", zegt Paffett, die afgelopen zaterdag in het huwelijk trad met zijn jeugdliefde Lisa. "Dit is het hoogtepunt van mijn relatie met McLaren en Mercdes-Benz. Het is een fantastisch gevoel dat ik mijn droom, een zitje in de Formule 1, nu heb kunnen waarmaken. Ik zal me voor de volle 100 procent wijden aan mijn rol als testrijder en ik kan nauwelijks wachten om met het programma te beginnen."

McLaren-Formule 1-directeur Martin Whitmarsh verklaart: "Wij zijn ervan overtuigd dat Gary de juiste keuze is als testrijder. We zijn nog in onderhandeling met Alex Wurz over zijn toekomst binnen het team en zullen onze plannen te zijner tijd bekendmaken." Norbert Haug van Mercedes-Benz zegt: "Gary heeft deze kans verdiend. In de DTM heeft hij zijn talent gedemonstreeerd. Zijn promotie naar de Formule 1 is opnieuw een bewijs dat de DTM een uitstekende opstap voor jonge rijders op weg naar het hoogste niveau in de autosport is."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet