Formule 1

Formule 1: Kubica derde rijder BMW Sauber

Het BMW Sauber F1 Team heeft de Pool Robert Kubica aangesteld als test- en reservecoureur. De regerend kampioen in de World Series by Renault zal als derde rijder beide coureurs Nick Heidfeld en Jacques Villeneuve ondersteunen.

Tekst: Daan Jeuken

Opvallend is dat Kubica de derde wagen zal besturen tijdens de grand-prixweekends. Tot vorig jaar besloot Peter Sauber, mede om financiële redenen, geen derde wagen te laten rijden tijdens de vrijdagtrainingen. Nu BMW het team heeft overgenomen is hier dus verandering in gekomen.

“Het is een fantastische kans voor me”, reageerde Kubica, “en ik wil bewijzen dat ik het verdiend heb. Vroeger mocht een derde rijder alleen opdraven op testbanen, maar de huidige regels maken het voor mij mogelijk om alle negentien grand-prixcircuits te leren kennen. Daarbij leer ik ook gelijk alle ins en outs van een raceweekend.”

“Wij zijn onder de indruk van de prestaties en progressie die Robert de afgelopen jaar heeft neergezet”, reageerde BMW Motorsport Directeur Mario Theissen. “We zijn ervan overtuigd dat hij klaar is voor de stap naar de Formule 1. Als derde rijder kan hij veel ervaring opdoen en gelijk het team helpen bij de ontwikkeling van de wagen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet