Formule 1

Formule 1: Alonso per 2007 naar McLaren Mercedes

Het team McLaren Mercedes, dat vanaf 2007 door het leven zal gaan als Vodafone McLaren Mercedes, heeft voor datzelfde jaar 2007 regerend wereldkampioen Fernando Alonso vastgelegd. Dat maakte het team vanmorgen (maandag) bekend, slechts vijf dagen na de aankondiging van de sponsorovereenkomst met Vodafone.

Tekst: René de Boer/PR

Nog niet bekend is, wie van de twee huidige McLaren-coureurs Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya plaats zal moeten maken voor de Spanjaard. Feit is wel dat er al lange tijd geruchten zijn over een overstap van Räikkönen naar Ferrari, waar hij Schumacher zou gaan opvolgen. “We zijn met onze huidige rijders in onderhandeling over het seizoen 2007”, zegt teambaas Ron Dennis. “Zowel Juan Pablo als Kimi zijn uitzonderlijk getalenteerde, professionele en competitieve Formule 1-rijders en zij blijven zich inzetten voor onze gezamenlijke strijd in het kampioenschap.”

Volgens Dennis wilden Alonso en McLaren Mercedes het nieuws zo snel mogelijk bekendmaken teneinde alle partijen de mogelijkheid te bieden zich te concentreren op de titelstrijd in 2006. “Ons doel voor volgend jaar blijft duidelijk: we willen races winnen en in een positie zijn waardoor we mogelijkerwijs in 2007 twee wereldkampioenen voor Vodafone McLaren Mercedes hebben rijden”, zegt Dennis. Mercedes-sportbaas Norbert Haug meldt: “Het feit dat een wereldkampioen bij ons team komt is een enorme erkenning en zorgt voor veel enthousiasme. Nu moet onze aandacht echter gericht blijven op het seizoen 2006, waarin we één plaats hoger willen eindigen dan in 2005.”

Alonso zelf zegt: “Deel te gaan uitmaken van een team met zo’n sterke wens om te slagen en een passie voor prestaties is voor elke Formule 1-rijder het uitkomen van een droom. Ik ben erg enthousiast voor 2007 en de fantastische gelegenheid om voor Vodafone McLaren Mercedes te gaan rijden. Het wordt voor mij een nieuw begin en een enorme uitdaging en afgaande op wat ik er tot nu toe van gehoord heb is er heel wat om naar uit te kijken. Natuurlijk ben ik treurig dat ik Renault ga verlaten, maar soms dienen zich mogelijkheden aan die te goed zijn om niet te grijpen. Ik ben blij dat we dit nieuws nu al bekend kunnen maken, omdat dit mijn huidige team en mijzelf in staat stelt om ons komend jaar voor honderd procent op het verdedigen van de wereldtitels te concentreren.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet