Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Christijan Albers in race of the Champions op Eurosport

Eurosport zendt op zaterdagavond 3 december vanaf 18:00 uur de Race of the Champions (ROC) uit. Tijdens dit autosportevenement in het Stade de France (Parijs) komt de crème de la crème van de autosport tegen elkaar in actie. De coureurs rijden individueel tegen elkaar om Champions of the Champions titel, daarnaast komen zij uit in een landenwedstrijd, de ROC Nations Cup. De Nederlandse Formule 1 trots Christijan Albers verschijnt ook aan de start. De coureur uit Laren vormt samen met de Belgische rallyrijder François Duval het Benelux team in de Nations Cup. Ook het commentaar wordt verzorgd door een Benelux team. Jeroen van der Ploeg en Peter Baert houden de kijkers op de hoogte van de gebeurtenissen op en rond het speciaal aangelegde circuit.

Tekst: PR

Nations Cup
Eurosport begint de uitzending op 3 december om 18:00 uur met de ROC Nations Cup, de landenwedstrijd, waarin een rallycoureur en een wegcoureur uit één land een team vormen. De wegcoureurs en de rallycoureurs van de verschillende landen nemen het op het 1 kilometerlange circuit tegen elkaar op. De beste vier landen plaatsen zich uiteindelijk voor de halve finales. Het land dat als eerste vijf heats weet te winnen plaatst zich voor de finale die ook over maximaal vijf heats gaat.
Het winnende land mag zich een jaar lang het snelste land ter wereld noemen. Het team van Finland met Heikki Kovalainen en Marcus Gronholm veroverde vorig jaar de Nations Cup.

Champions of the Champions
Vanaf 19:00 uur strijden de beste weg- en rallycoureurs van de wereld in identieke racewagens om de ‘Champion of Champions’ titel. De weg- en rallycoureurs racen in diverse knock-out heats om een plaats in de finale waarbij de twee snelste coureurs het uiteindelijk tegen elkaar opnemen. De winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Champion of the Champions’, ofwel de snelste coureur ter wereld. Vorig jaar nam Michael Schumacher het in de finale op tegen Heikki Kovalainen. De Fin ging er tot ieders verbazing uiteindelijk met de titel vandoor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet