Formule 1

Formule 1: Doornbos is rond met Red Bull Racing

Gisteren wisten we al te melden dat Robert Doornbos erg dicht bij een overeenkomst met Red Bull Racing was, vandaag is het dan definitief geworden. Het team van de Oostenrijkse frisdrankgigant heeft Doornbos aangesteld als test- en reserverijder. Hiermee zal Doornbos, net als aan het begin van vorig seizoen, weer op de vrijdagen van de Grand Prix-weekends testwerk verrichten.

Tekst: Daan Jeuken

“Het voelt super om deel van het Red Bull Racing team uit te maken”, jubelt Doornbos. “Zij zijn het meest in het oog springende team van dit moment en de motivatie en de wijze waarop de technische kant wordt vormgegeven zijn hier veelbelovend voor de toekomst. Ik denk dat ik hier op de juiste plek zit om veel te leren en aan de top te komen.”

Bij Red Bull Racing wordt Doornbos herenigd met een aantal oude bekenden. In 2004, toen hij voor Arden International uitkwam in de Formule 3000, was Christian Horner zijn teambaas en Vitantonio Liuzzi zijn teamgenoot. Nu is Horner teambaas bij Red Bull en komt Liuzzi uit voor het juniorteam van Red Bull, de Scuderia Toro Rosso.

Uiteraard laat teambaas Horner zich positief uit over zijn nieuwe protégé. “Na een leerzame periode in de Formule 1 het afgelopen seizoen, zal Robert een belangrijke rol gaan vervullen als derde rijder voor Red Bull Racing”, opent de teambaas. “In 2004 toonde Robert al veel talent en een enorme drang om te winnen. Dit is een fantastische kans voor hem en ik ben erg blij dat we onze samenwerking nu kunnen hervatten.”

Op dit moment is Doornbos al bezig met testwerk voor Red Bull op het Circuit de Catalunya in Barcelona.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet