Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Fabrieksrijders voor de Porsche RS Spyder bekendgemaakt

Porsche AG heeft samen met Porsche Motorsport North America en Penske Motorsports de coureurs geselecteerd die gaan rijden in het nieuwe sportprototype Porsche RS Spyder. Lucas Luhr (Monaco)/Sascha Maassen (België) en Timo Bernhard (Duitsland)/Romain Dumas (Frankrijk) wisselen elkaar af in de cockpits van hun respectievelijke RS Spyders bij de races van de American Le Mans Series 2006. Voor de 12 Uurs-race in Sebring en voor de 1.000 mijlen van de 'Petit Le Mans' in Atlanta krijgen ze versterking van Emmanuel Collard (Frankrijk) en Patrick Long (Verenigde Staten).

Tekst: PR

Alle coureurs, met uitzondering van Emmanuel Collard, behaalden met Porsches van klantenteams reeds overwinningen in de American Le Mans Series. Collard won in 2005 het kampioenschap voor coureurs in de Le Mans Endurance Series, die bestaat uit races van 1.000 kilometer.
De circa 480 pk sterke en 750 kg wegende RS Spyder ontstond bij Porsche in opdracht van Porsche Cars North America voor de inzet in de LMP2-categorie (Le Mans Prototypen 2) van de American Le Mans Series. Ontwikkelingspartner en exclusieve klant in het jaar 2006 is het Amerikaanse team Penske Motorsport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet