Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Jan Lammers stort zich op milieuvriendelijke elektrische sportwagen

jan_lammers_nieuwe_kleding1

Jan Lammers houdt graag van nieuwe projecten opzetten. Zijn nieuwe ‘target’ is er één die op de recente klimaattop van Kopenhagen met gejuich zou zijn ontvangen: het opzetten van een raceklasse voor elektrische sportwagens. Deze divisie zal in 2011 van start moeten gaan, zo hoopt Jan Lammers.

Tekst en foto: Marc Kok

De in Katwijk woonachtige Zandvoorter is momenteel bezig met de ontwikkeling van de milieuvriendelijke raceauto. Hij heeft zelfs al getest in de elektrische vierwieler. "Ik wil de elektrische sportwagen in de markt zetten. Ik verbind er graag mijn naam aan ter promotie en imago-ondersteuning’’, vertelt Lammers aan het ANP. "Die wagen moet net zo hard kunnen rijden als een vergelijkbare auto met een verbrandingsmotor.’’

Wat wil je allemaal?
Hoe de bolide er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. "Het kan nu nog alle kanten op’’, geeft Jan Lammers aan. "Er is ook veel mogelijk. Wil je een auto die meer dan 300 kilometer per uur haalt, maar waarvan na anderhalve minuut de batterij al leeg is? Of zet je in op een half uur lang 250 kilometer per uur kunnen rijden? Uiteindelijk is het de bedoeling een echte raceklasse op te zetten. Ik wil het prototype graag in productie brengen’’, aldus de 53-jarige racer.

Verheugde reactie
Erik Weijers, de C.O.O. van Circuit Park Zandvoort, reageert vandaag in de Telegraaf verheugd: "Het zou mooi zijn als Nederland hierin een voortrekkersrol vervult. Als hier de eerste serie zou worden gehouden, zal dat wereldwijde belangstelling trekken’’, aldus Weijers in de wakkere krant van Nederland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet