Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Het is niet stil aan de overkantupdate_december_morgan

Door de malaise bij GM en Dodge werden de nodige problemen verwacht in de door de diverse fabrikanten ondersteunde Pro Stock klasse. In het geval van Larry Morgan dook Ford in het ontstane gat waardoor deze routinier in 2010 met een Mustang aan de start staat. Wellicht nog veel belangrijker voor Ford is de kennis die Morgan opdeed bij Dodge en die nu kan worden ingezet bij het motorontwikkelingsprogramma van Ford. Daarmee zou Ford in deze klasse wel eens de grote winnaar van 2010 kunnen worden.

update_december_patrick

Zo is er ook nog de rentree van Robert Patrick die met steun van Ford-dealer Purvis een in de traditionele Ford Mustang racekleuren gestoken ‘ponycar’ aan de start brengt.

nhra_update_avenger_2

nhra_update_avenger_z

Hoewel Dodge de raceactiviteiten op een lager pitje zette heeft de autofabrikant inmiddels wel het nieuwe wapen voor 2010 onthuld. De Dodge Avenger moet de Stratus gaan vervangen terwijl Allen Johnson opnieuw in de vorm van Mopar op 100% fabrieksondersteuning kan rekenen.

update_december_jones

Nieuwe sponsordeals zijn er voor Steve Spiess die met ondersteuning van Billet Specialties in een Chevrolet Cobalt voor het eerst aan alle wedstrijden kan meedoen. Datzelfde gaat op voor Rickie Jones die voor zijn Quarter-Max Racing in Elite Motorsports, een dealer van racetransporters en raceauto’s, een sponsor vond. Ook Jones kan daarmee alle 23 voor het NHRA kampioenschap meetellende races rijden.

Ongetwijfeld zullen er de komende weken meer namen van rijders en sponsors bekend worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet