Formule 1

Formule 1: Toyota in 2006 op Bridgestone-banden

Het hing al lang in de lucht, maar nu is het dan ook officieel: Toyota zal in 2006 worden geschoeid met Bridgestone-rubber. In september maakte Michelin al bekend het Japanse team niet langer van rubber te voorzien, waardoor de overstap naar de eveneens Japanse bandenfabrikant alleen nog maar bevestigd hoefde de worden.

Tekst: Daan Jeuken

“Ik kan met veel genoegen bevestigen dat Bridgestone is uitgekozen om met ingang van 2006 het Toyota F1 Team te voorzien van banden”, zo luidde de verklaring van Bridgestones directeur motorsport Hiroshi Yasukawa. “Onze beide ondernemingen hebben al vele jaren een sterke autosportrelatie in het GT-racen in Japan en in de IRL in de Verenigde Staten. Uit deze samenwerking vloeiden al diverse kampioenschappen en we zijn trots dat deze relatie nu is uitgebouwd naar de Formule 1.”

Uiteraard was ook Toyota’s motorsportbaas Tsutomu Tomita in zijn nopjes met de deal. “Na een redelijk succesvol 2005 is ons vizier nu nog verder naar voren gericht. We hebben het gevoel dat Bridgestone ons daar in de toekomst ideaal bij kan helpen en dat hun banden het beste bij onze 2006-wagen passen. De overstap naar Bridgestone lijkt ons de beste optie voor de toekomst.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet