Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ferrari houdt comeback Schumi bij Mercedes niet tegen

michael_schumacher_ferrari_succes

De vraag is niet meer óf maar wánneer Michael Schumacher zijn rentree in de Formule 1 aankondigt. Want nu heeft inmiddels ook Schumi’s werkgever Ferrari aangegeven zijn nakende overstap naar Mercedes GP niet tegen te houden.

Tekst: Marc Kok

Diverse Duitse media melden dat de zevenvoudig wereldkampioen vol voor een comeback wil gaan en er (zo goed als) uit is met Mercedes. De Duitse racelegende is sinds 1996 verbonden aan Ferrari, waar hij het gros van zijn enorme F1-successen boekte. Sinds hij drie jaar geleden met Formule 1-pensioen ging, bleef Schumacher als adviseur verbonden aan de Scuderia.

Nek
Afgelopen seizoen wilde Schumi, vanwege de blessure bij Felipe Massa, al voor Ferrari zijn rentree maken in het F1-circus. Een nekblessure, opgelopen bij een motorongeluk begin dit jaar, gooide echter roet in het eten. Inmiddels lijkt de Duitser zijn nekklachten te hebben overwonnen. Hij hoeft ook niet bang te zijn dat Ferrari hem met de nek zal aankijken als hij bij een grote rivaal als Mercedes GP zijn kunsten gaat vertonen. De Italianen willen Schumi laten gaan. Volgens Duitse media zou een deal tussen Mercedes en Schumi wellicht deze week al bekend gemaakt kunnen worden. Nico Rosberg is reeds vastgelegd door de Duitse stal om in 2010 de Mercedes-kleuren te verdedigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet