Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

GF2009: Nederlanders komen tekort in finales

finals_1

De Rotax Grand Finals editie 2009 zit erop. Op Ghibli Raceway in Egypte streden de Nederlanders en Belgen op het hoogste niveau voor de Wereldbeker. Het was een week met prachtige en spannende wedstrijden, een super sfeer in kamp Holland maar zonder de resultaten waarop werd gehoopt.


Tekst en foto's tijdens de Grand Finals: Raymond Lansink (tekst) en Sebas de Reus (foto's/ fotogeplaatst.nl)

Na de pre-finals was het tijd voor de traditionele rijdersparade. Land voor land werd een ieder in het zonnetje gezet. Letterlijk in dit geval, want door de hitte werd het sommige rijders even teveel. De Belg Michael Cool werd echt ‘slachtoffer’ van deze 50 minuten durende parade en viel flauw. Binnen 10 minuten na de parade stapte de Junioren alweer in hun kart voor de belangrijkste heat van deze week; de finale.

finals_2

In de Junioren klasse waren er kansen voor Van Kemenade en De Laat. Beide waren goed op weg, alleen De Laat moest al snel zijn kart in het zand parkeren en machteloos toekijken. Toch kan hij terugblikken op een goede week waarin pech hem van een goed resultaat weerhield, maar zijn snelheid dik in orde was. Kay van Kemenade kwam ijzersterk naar voren in de pre-final, maar kon dit niet verzilveren in de final. Een zevende positie was het resultaat. Verrassend was de titel voor de Japanner Ukyo Sasahar! Hij won voor de Britten Mathew Parry en Edward Brand.

finals_3

finals_4

In de Senioren was er nog meer tegenslag. Ramon Rietveld en Joey van Splunteren raakten betrokken in een crash in het middenveld en verloren vele kostbare plaatsen. Mike Joossens startte verder naar achter dan gehoopt wegens wederom een tijdstraf dat hem 5 startposities kostte. Toch kwam Joossens ijzersterk terug naar een vijfde positie! In de slotfase van de wedstrijd viel hij echter ver terug tot net buiten de top 10 op een elfde positie. Joey van Splunteren kon niet meer veel betekenen en werd 19d, terwijl hij wel ronde tijden noteerde die gelijk stonden aan de kop van het veld. Ramon Rietveld sloot teleurstellend af als 22ste. Neemt niet weg dat hij heeft laten zien over de snelheid te beschikken om mee te rijden in de top 10!

finals_5

Na de Rotax Senioren was het de beurt aan de DD2 klasse. Danny Brand, dé kanshebber op de DD2 Masters overwinning maar moest de strijd als gevolg van een crash in de chicane vroegtijdig opgeven. Jim Ringelberg reed vanaf een 15de positie een fantastische wedstrijd en behaalde een 8e plaats na diverse gevechten met.. Maik Barten. Maik viel in de beginfase van de wedstrijd terug tot buiten de top 10 als nadat hij eraf werd getikt. Hij vocht zich terug tot in de top 10, maar in de laatste ronde was het definitief over als gevolg van wederom een crash. Een 19de positie was het laatste waar Maik Barten op had gerekend in deze finals. Caleb Williams greep de DD2 titel voor landgenoot Ralph Oldendaal. Jesus P Santander kroonde zich tot kampioen in de Master klasse.

finals_6

Twitter
Bekijk foto's en video's uit Twitter terug op Yfrog

Tijdschema
Live Timing
Video’s KartWorldTV

Foto gallery online op Fotogeplaatst.nl


fotogeplaatst_logo
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet