Formule 1

Formule 1: Tiago Monteiro bevestigt deal met Midland F1

Tiago Monteiro heeft vandaag verklaard dat hij in 2006 wederom voor het Midland F1-team zal uitkomen. Hiermee wordt hij de teamgenoot van Christijan Albers. Dit jaar maakte Monteiro zijn debuut in de Formule 1 en scoorde gelijk een podiumfinish bij de wanvertoning in Indianapolis en behaalde een punt tijdens de Grand Prix van België.

Tekst: Daan Jeuken

Monteiro kon nog geen details prijsgeven over de deal, maar hij kon wel verklappen dat hij er lang tegenaan zat te hikken. “Je kunt echter nooit honderd procent zeker zijn”, aldus Monteiro, die niet kon ontkennen dat de bevestiging van Christijan Albers hem enigszins zenuwachtig had gemaakt. “Het was dus duidelijk een grote opluchting om te horen dat de deal rond was.”

Met de bekendmaking kan Monteiro zich nu volledig gaan richten op het nieuwe seizoen, waarvan hij veel verwacht. “We hebben nu nog vier maanden te gaan, terwijl ik vorig jaar maar een maand voorbereiding had. Bovendien stond vorig jaar vooral in het teken van kennismaken, zowel voor de coureurs als voor het management. Nu kunnen we voortborduren op de opgedane kennis.”

“Voor het nieuwe jaar hebben we ook meer financiën tot onze beschikking”, vervolgt Monteiro. “We krijgen een nieuwe bolide, waarbij bovendien rekening is gehouden met mijn wensen. Het team zal tot vlak voor het seizoen aan de aërodynamica blijven sleutelen; hoe meer uren eraan besteed zijn, hoe beter het is voor de ontwikkeling. We zullen geen races gaan winnen, maar ik denk dat we volgend jaar beter mee kunnen komen dan in 2005 het geval was.”

Net als zijn nieuwe teamgenoot Albers, lag er ook voor Monteiro een mogelijkheid tot testen bij het team van Frank Williams. “Om mijn leeftijd, op dit punt in mijn carrière, is elke race die ik rij belangrijk. Ik ben er trots op dat Williams me benaderde, maar hij begreep ook dat ik liever wil racen.”

Over zijn nieuwe Nederlandse teamgenoot weet Monteiro nog weinig. “Ik ken hem persoonlijk niet goed, maar we hebben elkaar op de baan wel eens geraakt. Ik verwacht echter dat we professioneel kunnen samenwerken en het team naar voren kunnen helpen. Hij heeft zijn in ieder geval bewezen snel te zijn en dat is alleen maar goed voor het team.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet