Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Hamilton grijpt pole in razend spannende kwalificatie


Donkere Q3
Tijdens de laatste kwalificatiesessie is de zon dan echt helemaal verdwenen en draaien de lichtinstallaties op volle toeren. Het levert mooie plaatjes, met het verkleurende Yas Hotel in de midden. Het zal de mannen op de baan echter ontgaan, zij jassen nog tien minuten door.

Gevestigde namen
In de laatste sessie zijn het de in 2009 gevestigde namen die de dienst uitmaken. Jenson Button meldt zich aan kop, waar ook Barrichello, Webber en Vettel op zitten te azen. Echter weten ook Jarno Trulli en Robert Kubica zich te mengen in de strijd. Als ook Lewis Hamilton na een paar foutjes de voorlopige pole pakt zijn er maarliefst zeven rijders die kans lijken te maken op de pole.

Razend spannende ontknoping
Bij het ingaan van de laatste vliegende ronden is de stand Hamilton - Barrichello - Trulli - Kubica - Button - Webber - Vettel. Jarno Trulli pakt de tweede tijd, maar de Brawns lijken zijn grootste concurrenten te zijn. De Red Bulls leken zich niet in de strijd te kunnen mengen, maar plotseling pakt Mark Webber de voorlopige pole. Ook Sebastian Vettel heeft zijn piek uitgesteld tot het laatst en pikt de pole van zijn teamgenoot. Beide Brawns bijten zich stuk op de rode stieren, Barrichello is sneller dan de wereldkampioen die te kampen heeft met hevige vibraties.

Maar dan komt alleen nog Lewis Hamilton. De Brit die de hele kwalificatie al domineerde rijdt een indrukwekkende laatste ronde en pakt met een voorsprong van maarliefst zes tiende de poleposition.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet