Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Hamilton grijpt pole in razend spannende kwalificatie


Schemerige Q2
Bij aanvang van de tweede kwalificatiesessie is de zon serieus afscheid aan het nemen en wordt de schemering aangevuld met de circuitverlichting, die geleidelijk de functie van de zon overneemt. De rijders hebben er geen last van, het zicht op het asfalt blijft prima.

Kovalainen moet de strijd staken
Heikki Kovalainen had zijn zaakjes al niet geweldig voor mekaar, maar wist zich op het nippertje toch voor Q2 te plaatsen. Na in deze tweede sessie een tijd van 1:40.983 te hebben genoteerd moet hij zijn auto aan de kant parkeren wegens een probleem aan de versnellingsbak. Een streep door de rekening van McLaren dat erop aasde de eerste startrij te claimen.

Button bevrijd
Met de titelstrijd en -druk verdwenen lijkt Jenson Button bevrijd. Eindelijk heeft de Brit zijn zaakjes in de kwalificatie weer voor elkaar en strijd hij mee om de kopposities. Button rijdt in de laatste minuut de snelste tijd. Hij wordt nog wel gepasseerd door Sebastian Vettel die als tweede door de honderd-seconden-barrière duikt, Hamilton eindigt de sessie toch weer als snelste.

Rosberg en Räikkönen zitten in de slotfase in de gevarenzone. Rosberg weet zich in de slotseconden nog van vijftien naar tien te rijden, daarmee Räikkönen naar p11 verdringend. De Fin komt 65 duizendste tekort en zal morgen als elfde moeten starten. Nakajima probeert het ook nog, maar maakt een foutje en blijft steken op p14, voor Alguersuari. Kamui Kobayashi strandt ook in Q2 op p12, Kovalainen zakt uiteindelijk tot de dertiende plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet