Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Denny Hamlin verstoort zegereeks Jimmie Johnson

Eindelijk had JGR-Toyota coureur Denny Hamlin geluk. Na enkele teleurstellende wedstrijden in de Chase wist hij de zegereeks van Jimmie Johnson te verstoren. Omdat John Andretti op de finishlijn crashte moest de wedstrijd onder neutralisatie beëindigd worden. Regerend kampioen Jimmie Johnson eindigde als tweede en lijkt nu definitief op een vierde titel af te stevenen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Toyota Motorsports USA

martinsville_stewart_reutimann
De Short track van Martinsville. In Europa kent men eigenlijk geen short track racing
op een dergelijk hoog niveau

Derde seizoenszege voor Denny Hamlin
JGR-coureur Denny Hamlin boekte in Martinsville zijn derde seizoenszege en tevens was het de tweede overwinning in zijn carrière op de 0.526 mijl short track. In de 363e ronde nam Hamlin na een “duwtje” definitief de leiding en stond die niet meer af. Denny Hamlin: “Onze Toyota was erg goed in de long runs maar ik was een beetje ongerust over de laatste korte run op het einde. Motorisch kwamen we gewoon te kort omdat onze auto niet zo goed accelereerde maar achteraf was dat ons geluk omdat de achterbanden het iets langer uit hielden waardoor ik iets langer buiten kon blijven. Ik vermoed dat dit de reden was dat we zo goed in de long runs waren.?

Johnson maakte zich tijdens de wedstrijd alleen maar ongerust over het feit dat hij voor een herstart in de 489e ronde de buitenste rij moest nemen. “Als je hier aan de buitenkant moet starten kun je enorm veel verliezen. Ik was behoorlijk nerveus om aan de buitenkant te starten en om die positie te moeten verdedigen. Achteraf gezien was het een goede dag en in de laatste run kon ik gewoon niets tegen Hamlin ondernemen.

Insiders denken dat Talladega a.s. weekend de laatste kans is waar Johnson de leiding in de Chase naar de Cup nog uit handen kan geven. Door velen wordt hij nu al als de nieuwe kampioen gedoodverfd. Johnson zelf denkt er anders over “Ik denk dat we allemaal weten hoe het werkt. Op mechanische pech kun je amper invloed hebben. En daar kun je je zorgen over maken. De rest hebben we zelf onder controle en daar heb ik een goed gevoel over. Er zijn nog vier races te gaan. We kunnen voor het kampioenschap gaan, maar soms word je een beetje moe van het “als” gepraat.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet