Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Melvin de Groot houdt titelkansen droog

480_melvin_blij_0085

De training van de Dunlop SportMaxx Clio Cup werd op een opdrogende baan verreden en was (dus) spannend. Melvin de Groot deed wat hij moest doen: hij was de snelste en hield zo zicht op de titel. Klassementsaanvoerder Sandra van der Sloot reed de vierde tijd. Door de ‘reversed grid’ start Sandra in de eerste race overigens wel voor Melvin.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra


De training begon op een natte baan. Bijna iedereen startte op regenbanden, Michael Bleekemolen behoorde tot de uitzonderingen. ‘Bleek’ kwalificeerde zich uiteindelijk als derde.
Melvin de Groot en Sandra van der Sloot, de beide overgebleven titelkandidaten, gingen op regenbanden van start en lieten tijdens de training slicks monteren. Robert van den Berg deed hetzelfde, hij reed uiteindelijk de tweede trainingstijd.

480_landmachtdames_0094

Spannend
Sandra van der Sloot maakte er een spannende training van. Op het moment dat de training al zo goed als voorbij was, was ze nog niet verder gekomen dan de twaalfde tijd. “Ik reed in de beginfase op regenbanden, maar daar was de baan eigenlijk niet nat genoeg voor. Ik zag hier en daar een droge lijn. Ik keek naar de lucht; komt er een bui aan? Het was fifty-fifty. Uiteindelijk koos ik toch voor slicks. Vervolgens moest ik de banden eerst opwarmen, de tijd tikte maar door. Het was geen pretje in de auto! Maar uiteindelijk kon ik nog net een tijd zetten.”

Goede tactiek
Melvin de Groot had een goede tactiek. “Ik zou op slicks beginnen, maar de Arie Luyendijk bocht was zo nat dat ik nog voor de training begon voor regenbanden koos”, aldus de man die zes puntjes achter Sandra op de tweede plek in de tussenstand staat. “Ik heb vooraf tegen het team gezegd dat ik drie rondjes op regenbanden zou rijden en dat ik dan op slicks zou overstappen. Ik had dan in elk geval een redelijke tijd gezet, mocht het weer gaan regenen. Toen mijn slicks op temperatuur waren, wist ik al meteen dat ik de goede beslissing had genomen.”
Melvin gaat dit weekeinde voor de aanval. “Ik moet nu aanvallen. Ik kan niet meer afwachten, het moet nu gebeuren.”

Pech
Michael Bleekemolen begon zijn kwalificatie op slicks. “Het duurde heel lang voor ik snel was, ik bleef maar op de zeventiende plaats staan”, aldus de inmiddels 60-jarige coureur. “Toen de baan opgedroogd was, reed ik de snelste tijd. Daarna had ik de pech dat ik als eerste afgevlagd werd, waardoor ik mijn tijd niet meer kon verbeteren en ik iets terugviel.”
Ronald Morien reed de achtste tijd, dat betekent dat hij in de eerste race vanaf poleposition mag starten.
In de strijd om de Olympia Cup was klassementsaanvoerder Hans Bos sneller dan zijn enig overgebleven rivaal in de strijd om de titel Rene Steenmetz.  

Uitslag training:
1. Melvin de Groot, 2:04.688
2. Robert van den Berg, op 1.242
3. Michael Bleekemolen ,op 1.554
4. Sandra van der Sloot, op 1.707
5. Wilbert van den Burg, op 1.870
6. Addie van de Ven, op 3.510
7. Tim van Gog, op 3.523
8. Ronald Morien, op 3.571
9. Hans Bos, op 3.712
10. Alexander Keijzers, op 3.884
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet