Formule 1

Formule 1: Paffett stelt Formule 1 debuut uit

De Brit Garry Paffett, die naar alle waarschijnlijkheid dit weekend zijn eerste DTM-titel zal bemachtigen, heeft aangegeven naar alle waarschijnlijkheid nog een seizoen te rijden bij Mercedes in de DTM. Hoewel de Brit al meermalen in verband is gebracht met de Formule 1, neemt hij alleen genoegen met een stoeltje bij een goed team en wil hij niet ‘meerijden om het meerijden.’ Maar mocht de gelegenheid zich voordoen, dan staat de Brit altijd open voor een debuut in de Formule 1.

Door Pieter de Boer

Twee jaar geleden maakte Paffett voor het eerst kennis met de Formule 1 tijdens een aantal tests in de McLaren. Daar liet hij gelijk een goede indruk achter. Vorig seizoen was hij samen met Albers in de race voor een stoeltje bij Sauber, echter koos de Zwitster voor de ervaring van de Canadees Jaques Villeneuve. Dit seizoen bleef het echter stil rondom een mogelijke overstap van de Brit. Nu heeft hij zelf aangegeven naar alle waarschijnlijkheid nog een seizoen te blijven rijden in de DTM.

“Ik kijk nog steeds rond voor een goed stoeltje,” laat de Brit weten aan het Engelse Autosport, “Echter neem ik niet genoegen met een plekje achteraan het veld.” Daarmee lijkt hij een sneer te geven aan de Nederlander Christijan Albers, die vorig seizoen nog teamgenoot was van Paffett, maar zijn heil zocht bij het Australisch/ Italiaanse team van Minardi. Daar wist hij bij voorbaat dat hij het gehele seizoen achteraan zou racen.

“Mocht de kans zich voordoen, dan zal ik deze zeker overwegen, maar op dit moment ben ik gewoon van plan mijn titel, mocht ik die dit weekend behalen, volgend seizoen te verdedigen voor Mercedes.” Aldus Paffett, die dit weekend slechts één punt nodig heeft om kampioen te worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet