Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Wedstrijdleiding heeft handenvol werk tijdens Rizla Racing Days Assen


start_race_2_rizla

Race 2
Opnieuw moest de wedstrijdleiding in actie komen tijdens race 2 in de Benelux Racing League. Diverse coureurs werden naar de wedstrijdleiding verzocht. Na een kleine 2 uur wachten na de verreden race ontving men de uiteindelijke officiële uitslag.

BRL-V6
Direct van start reden de Belg Marc Goossens en Nelson van der Pol iets weg van de kop van de BRL. Het was stuivertje wisselen tussen beiden coureurs. Dit duurde een lange tijd in de race maar door de hoge spanning kwam het tot fouten wat resulteerde dat Nelson van der Pol moest uitvallen. De koele coureurs Sandor van Es en Donald Molenaar maakten hier dankbaar gebruik. Sandor van Es nam de kop over van Marc Goossens en Donald Molenaar sloot aan achter zijn teamgenoot.

barry_maessen_motorkap_rizla
Barry Maessen en zijn flink beschadigde V6.

Aan de stok
Donny Crevels had het nog aan de stok met Barry Maessen wat resulteerde in een zwarte vlag voor Donny en het uitvallen van Barry. Maar desondanks pakte alles goed uit voor Sandor van Es (winnaar race 2) en zijn teammaat en regerend kampioen Donald Molenaar.
 
Snelle gastrijders
Gastrijders Renger van der Zande en Jeroen Bleekemolen werden derde en vierde. Van der Zande werkte zich netjes op vanaf startpositie 10, terwijl Bleekemolen vanwege het gebrek aan kwalificatietijd helemaal achteraan moest beginnen en toch nog bijna het podium haalde. 'De Bleek' was eigenlijk alleen op Assen aanwezig om een demo met de Nederlandse A1GP-bolide te geven, maar stapte op het laatste moment in bij de BRL-wedstrijd. Bleekemolen is overigens een oud-kampioen in de V6.

podium_race_2_rizla

Uitslag BRL-V6 Rizla Racing Days Assen, Race 2, 9 augustus:
1. Sandor van Es
2. Donald Molenaar
3. Renger van der Zande
4. Jeroen Bleekemolen
5. Marc Goossens

BRL-Light
Opnieuw, zoals we ook konden bewonderen in race 1 gisteren, waren er diverse bumper aan bumper racemomenten te zien. Actie, spanning en sensatie in de BRL-Light. Chris Maliepaard die race 1 al op zijn naam schreef deed dit ook in race 2. Marcel Peters pakte weer een 2de plaats en pakte hierdoor de nodige punten voor het klassement wat hij tot heden nog riant aanvoert. Tom Koop was goed op weg naar een podiumplaats maar door een inhaalactie van een BRL-V6 van Peter Gerhards ging het mis. Peter Gerhards ging niet netjes voorbij Tom Koop waardoor beiden elkaar raakten en Tom Koop zijn BRL-Light naast de baan moest zetten en dus einde race was voor hem. Eric van den Munckhof kon de kopmannen net niet bij blijven wat resulteerde in een keurige achtste plaats.

marijn_rizla_assen

Gastrace Van Kalmthout
Drievoudig Light-kampioen Marijn van Kalmthout (zie foto), die in race 2 vanaf pole was gestart maar topsnelheid miste in zijn auto, leek lange tijd toch het podium te halen. Maar na een contact met Danny Bleek viel de gastrijder van Fanzonely terug naar stek 4.

Uitslag BRL-Light Rizla Racing Days Assen, Race 2, 9 augustus:
1. Chris Maliepaard
2. Marcel Peters
3. Danny Bleek
4. Marijn van Kalmthout
5. Michel Schaap

Weer Assen
De volgende race van de Benelux Racing League zal opnieuw plaatsvinden op het TT Circuit van Assen op zondag 30 augustus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet