Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Wedstrijdleiding heeft handenvol werk tijdens Rizla Racing Days Assen

wim_van_genderen

De wedstrijdleiding was tijdens de Rizla Racing Days bikkelhard. De eerste race van het Rizla Racing Days-weekend in de BRL V6 kende zelfs geen huldiging op het podium; de topcoureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team, Donald Molenaar (winst) en Sandor van Es (tweede), pakten uiteindelijk de topposities. Donny Crevels pakte de derde stek.

Tekst: PR
Foto’s: Willem J. Staat, Chris Schotanus en Erik van der Schaaff

BRL-V6
Vanaf het begin van de race sloeg Sandor van Es een klein gat tussen hem en zijn teamgenoot Donald Molenaar die op zijn beurt Donny Crevels in zijn kielzog had zitten. Daarachter volgde een spannend duel tussen Renger van der Zande, Jacky van der Ende en de Belg Marc Goossens.

van_raamsdonk_zumbrink

Veel actie
Er gebeurde veel op het circuit. Henry Zumbrink kreeg het nog aan de stok met Bart van Raamsdonk (zie foto). Sandor van Es had zijn voorsprong goed uitgebreid en pakte de winst in race 1 gevolgd door Donald Molenaar en Donny Crevels. Maar bleef het ook zo?

Stil
Het werd stil op Assen. Er vond geen huldiging plaats van de nummers 1 t/m 3 in de BRL. De wedstrijdleiding wilde eerst de beeldopnamen terugzien alvorens zij een definitieve uitslag bekend wilden maken. Enkele coureurs werden zelfs bij de wedstrijdleiding geroepen. Bijna 2 uur na de beëindiging van de race was pas de officiële uitslag bekend. Doordat enkele coureurs met 4 wielen over de lijn waren gereden kregen zij een 10-seconde-penalty wat relateerde dat niet Sandor van Es maar zijn teammaat Donald Molenaar als nummer 1 werd uitgeroepen. Maar ondanks deze uitspraak kon Sandor van Es terugkijken op de snelste tijd tijdens deze race in 1.49.076.

Grijns Renger
Achter de nummer drie Donny Crevels eindigde Renger van der Zande aanvankelijk als vierde. Maar hij was één van de rijders die een (tijd)straf kregen. Het deerde de gastrijder uit Nijmegen niet. "Ik stap iedere keer met een enorme grijns op m'n gezicht uit die auto'', lachte Renger na afloop. "Ik heb meegedaan aan deze klasse omdat ik het gewoon leuk vond en dit weekend ben ik absoluut niet teleurgesteld. Je kan met deze auto's heerlijk het gevecht aangaan. Een beetje duw- en trekwerk is heel normaal en dat is natuurlijk wel anders in de Formule 3, waar je dan gelijk een vleugel kwijt bent. In de eerste race eindigde ik als vierde, maar kreeg ik een straf omdat ik wat te ruw gereden zou hebben en werd ik teruggezet naar P10.'' Daardoor schoof Jacky van der Ende op naar plek 4 en werd Marc Goossens uiteindelijk als 5de geklaseerd.

Uitslag BRL-V6 Rizla Racing Days Assen, Race 1, 8 augustus:
1. Donald Molenaar
2. Sandor van Es
3. Donny Crevels
4. Jacky van der Ende
5. Marc Goossens
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet