Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Zesde editie Maarten Memorial groot succes (update film)

030809_mm_8318.jpg

Kankerpatienten een dag laten vergeten dat ze ziek zijn. Dat is het belangrijkste doel van de Maarten Memorial, een event dat jaarlijks op 3 augustus plaatsvindt ter nagedachtenis aan Maarten van Sten, een fervent sportwagenliefhebber die op 27-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. Zoals Maarten tijdens zijn ziekte al zei: "Als ik in mijn sportwagen rij, voel ik me niet ziek."

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie:Chris Schotanus en Marco Antheunisse
Camera en montage: Arjan Tigchelaar


Op Circuit Park Zandvoort staan tientallen mensen met camera’s in de hand ongeduldig te wachten. Niet langs de baan zoals in het weekend ervoor, maar gewoon langs de toegangsweg. De reden wordt snel duidelijk wanneer er een prachtige sportwagen langsrijdt met twee breed lachende mensen voorin.

030809_mm_8270.jpg
Zo'n buitenkansje krijg je niet vaak, van dichtbij de mooiste bolides bekijken.

Snel pakken de toeschouwers hun camera’s en wordt er volop afgedrukt. Niet vreemd, want deze dag vormt een aaneenschakeling van de mooiste sportwagens die je maar kunt bedenken en die je normaal gesproken niet zomaar naast elkaar ziet. Ferrari’s, Lamborghini’s, Lotussen, Aston Martins in vele uitvoeringen, tot zelfs de Bugatti Veyron. Het komt allemaal het circuit oprijden en vormt een spectaculaire startopstelling op de paddock.


Klik op PLAY om de film te bekijken.

Eerder deze dag vertrokken de ruim 100 exclusieve sportwagens bij de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam. Kankerpatiënten en hun directe naasten reden mee als passagier. De dag heeft een tweeledig doel: In de eerste plaats om kankerpatiënten een onvergetelijke dag te bezorgen, maar niet minder belangrijk is het inzamelen van geld voor kankeronderzoek in het Maarten van Sten laboratorium in de Daniel den Hoed Kliniek.

030809_mm_2380.jpg

Na de rit van Rotterdam naar het circuit verzamelden de 100 sportwagens zich op de paddock, om vervolgens in groepen het circuit op te gaan voor een aantal snelle ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet