Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superleague Formula

Superleague Formula: Zolder Superleague decor voor tweede raceweekend


sf_zolder_3

Drie Nederlandse coureurs
Dit seizoen zijn er liefst drie coureurs actief in de Superleague Formula. Zo verdedigt Dominick Muermans de kleuren voor PSV Eindhoven, komt Ho-Pin Tung in actie voor het Spaanse Atlético de Madrid en is Yelmer Buurman actief voor de Belgische voetbalclub RSC Anderlecht. Buurman werd afgelopen seizoen voor PSV tweede in de Superleague Formula en eindigde op een knappe tweede plaats in het kampioenschap. Die trend zette het 22-jarige talent dit jaar voort, want op Magny-Cours behaalde Buurman in de eerste race al een goede tweede plek. Vorig seizoen eindigde Buurman op Zolder ook al op het podium en van hem mag verwacht worden dat hij er op gebrand is om voor zijn thuispubliek misschien wel zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen. Voor Dominick Muermans en Ho-Pin Tung verliep het raceweekend op Magny-Cours nog niet volledig naar wens, want zij kwamen in de tweede race met elkaar in aanraking waardoor een goede klassering in rook opging. Beiden zijn dus uit op revancheBomvol bijprogramma
Naast de Superleague Formula komen er ook tal van andere populaire raceklassen in actie tijdens de Zolder Superleague. Zo verschijnt grootste raceklasse van de Benelux, de Dutch Supercar Challenge aan de start met twee velden en 80 deelnemers in dikke GT’s en toerwagens. Ook de EuroBoss Series met ex. F1 en Indycars waarin onder meer Marijn van Kalmthout uitkomt, het Benelux kampioenschap Formule Ford, de historische Youngtimers én de Belgische Dunlop Sport Maxx Endurance Cup staan voor beide racedagen op het programma. Een gevarieerde mix dus voor jong en oud.

Tickets te koop
Kaarten voor het evenement zijn te bestellen via de website van de Zolder Superleague, www.zoldersuperleague.be of aan de kassa’s op Circuit Zolder zelf. Voor de zaterdag kost een kaartje €20,- voor de paddock + tribune. Op zondag kost een kaartje voor de paddock €25,- en voor de paddock + tribune €40,-. Een weekendkaart (zaterdag+ zondag) voor de paddock kost €35,- en voor de paddock + tribune €50,-. Bovendien krijg je op bovengenoemde prijzen nog eens 5,- euro korting als je je ticket vooraf online bestelt op www.zoldersuperleague.be. Tevens gelden voor kinderen tot 12 jaar gereduceerde prijzen. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het circuit gratis toegankelijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet