Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Nicky Catsburg verslaat kampioen Morien

Gisteren won Ronald Morien, samen met Ferry Duivenvoorde de race en daarmee het kampioenschap. Vandaag stond Morien er alleen voor en werd fair en square verslagen door de nummer twee in het kampioenschap: Nicky Catsburg.

Tekst: Daan Jeuken

Bij de start behoudt Ronald Morien zijn koppositie nog en daaracht houdt ook Sheila Verschuur haar tweede plek. Nicky Catsburg volgt op de derde plaats, die hij heeft afgepakt van Marcel Duits. Nog in die eerste ronde ontspint zich een driestrijd om de koppositie, waarbij ze driedik de Bocht zonder naam induiken. Catsburg trekt aan het langste eind en pakt de leiding, gevolgd door Morien; Verschuur trekt aan het kortste eind, moet door het grind en komt op plaats vier te liggen.

Catsburg en Morien zitten ronde na ronde dicht op elkaar en Morien lijkt sneller te zijn, maar hij komt er niet voorbij. Sheila Verschuur, inmiddels Marcel Duits weer voorbij, kan in de buurt komen, maar echt aanhaken zit er niet in. Zo gaan Nicky Catsburg en Ronald Morien richting de finish en pas in de laatste ronde zet Ronald Morien de aanval in. Catsburg weet zich echter nog goed breed te maken en behoudt zijn eerste plaats.

“Het was een erg leuk gevecht en Ronald heeft me erg goed geholpen”, aldus winnaar Catsburg over zijn teamgenoot. “Een één-tweetje was erg goed voor het team en dat is mooi gelukt. Bij de start kon ik Duits van voorbij en toen Ronald met Sheila ging vechten kon ik me daar ook in mengen. Ik zat toen op de goede plaats en kon de overwinning pakken. Op het eind kreeg ik nog wat remproblemen, maar het bleef gelukkig bij wat verreminkjes.

Uitslag race 2 - Shell Helix SEAT Cupra Cup,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005

1. Nicky Catsburg, 12 ronden
2. Ronald Morien, op 0.079
3. Sheila Verschuur, op 1.963
4. Marcel Duits, op 2.320
5. Addie v.d. Ven, op 4.944
6. Raymond Koster, op 5.700
7. John Langeveld, op 8.801
8. Benno van Ree, op 13.946
9. Renate Sanders, op 14.382
10. René Oudshoorn, op 31.036
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet