Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Crevels is nipt sneller dan Molenaar en wint spektakelstuk

480_brl_start_7168

Het verschil tussen Donny Crevels en Donald Molenaar was minimaal tijdens de eerste Formido Zomerrace op TT Circuit Assen. Crevels was echter nipt sneller en behaalde de overwinning. De strijd om de derde plaats was bijzonder hevig. Marc Goossens was de laatst lachende. In de BRL Light had Chris Maliepaard weinig te duchten van zijn achtervolgers, met tien seconden voorsprong won hij de race voor Marcel Peters en Eric van den Munckhof.

Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Gerrie Hoekstra


Vroeg op het gas
Donny Crevels heeft er zin in met zijn poleposition en hij gaat al heel vroeg op het gas. Donald Molenaar wordt hierdoor verrast en kan niet aanvallen. Hij behoudt wel zijn tweede plaats, voor Jacky van der Ende, Sandor van Es en Marc Goossens.

480_zumbrink_start_7174

Bij de BRL Light weet Chris Maliepaard de leiding te behouden, daarachter rukt René Zwikker op van de vierde plaats naar de tweede. Eric van den Munckhof verliest een plaats, evenals Marcel Peters. Frank Gielens volgt op de vijfde plaats.

Crevels en Molenaar er vandoor
De twee koplopers Donny Crevels en Donald Molenaar gaan er in de eerste paar ronden als een haas vandoor. Molenaar wacht wijs met aanvallen zodat de twee binnen drie ronden al vier seconden los zijn van Van der Ende. Hij heeft Sandor van Es achter zich die flink op de huid wordt gezeten door Marc Goossens. Nelson van der Pol en Henry Zumbrink zitten even daarachter te azen op een foutje van de voorgangers.

Verrassingsaanval Molenaar
Donald Molenaar grijpt in de GT-chicane met een prachtige move de leiding door Crevels binnendoor voorbij te steken. De verraste Crevels kan niets dan aansluiten. Sandor van Es volgt het voorbeeld van zijn teamgenoot en gaat ook over in een geslaagde aanval. Van Es duwt Van der Ende naar buiten en passeert hem. Hetzelfde lukt Goossens, zodat hij kan blijven jagen op Van Es. Van der Ende weet kortstondig aan te sluiten, maar zakt vervolgens nog verder terug, achter Van der Pol en Zumbrink.

De volgende verrassing komt van Donny Crevels die op het rechte stuk de aanval op de kersverse leider weer opent. Crevels duikt aan de binnenkant de eerste bocht in en grijpt de leidende positie weer terug.

Maliepaard op rozen
Bij de BRL Light zit Chris Maliepaard op rozen. Hij heeft na vijf ronden al acht seconden voorsprong op Marcel Peeters, die op zijn huid wordt gezeten door Eric van den Munckhof. Als Maliepaard uit de problemen weet te blijven ligt de overwinning voor hem voor het grijpen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet