Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Donny Crevels troeft de concurrentie af

480_crevels_kwal

Donny Crevels hoeft morgen niet één van zijn fameuze inhaalraces te rijden. In Assen zette de snelle Amsterdammer heel bekeken in de eerste ronden van de kwalificatie meteen een snelle tijd op de klokken. Zelfs het Collé-duo Donald Molenaar en Sandor van Es kon de tijd van Crevels in de rest van de kwalificatie niet benaderen. Molenaar eiste nog wel de tweede plaats voor zich op maar Van Es bleef steken op plaats vier. Jacky van der Ende is met een derde plaats morgen ook één van de grote kanshebbers. In de BRL Light reed Chris Maliepaard soeverein naar de pole.


Tekst: Remco Scheelings
Fotografie: Chris Schotanus en Eric van de Schaaff


Na de eerste doorkomsten is het Donny Crevels die de toon zet en plaats één inneemt. Daarachter in eerste instantie Nelson van der Pol maar direct daarop neemt Jacky van der Ende deze plaats over. Pas na een paar ronden komt het Collé-treintje op gang terwijl ook Marc Goossens zich met de top van het klassement gaat bemoeien.

480_molenaar_kwal

Donald Molenaar schuift door naar plaats twee, Sandor van Es naar vier en Goossens naar vijf. De tijd van Crevels kan het drietal echter niet benaderen. Het lijkt erop dat door de hoge temperaturen de banden sneller afbouwen dan gedacht want tijdsverbeteringen doen zich in het tweede deel van de kwalificatie nauwelijks meer voor terwijl positieverbeteringen zelfs in het geheel uitblijven.

In de BRL Light is het vanaf het eerste moment Chris Maliepaard die de snelste tijd op zijn naam zet, gevolgd door Eric van den Munckhof en Marcel Peters. Ook hier doen zich na een paar ronden geen verschuivingen meer voor.

Uitslag kwalificatie BRL,
Formido Midzomerraces Assen
TT Circuit Assen, zaterdag 4 juli 2009

BRL-V6
1. Donny Crevels, 1:49.494
2. Donald Molenaar, op 0.414
3. Jacky van der Ende, op 0.653
4. Sandor van Es, op 0.924
5. Marc Goossens, op 1.080
6. Nelson van der Pol, op 1.123
7. Henry Zumbrink, op 1.318
8. Wim van Genderen, op 1.619
9. Dennis Retera, op 1.733
10. Patrick Borst, op 1.734

BRL Light
1. Chris Maliepaard, 1:54.375
2. Eric van den Munckhof
3. Marcel Peters,
4. René Zwikker
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet