Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Timo Scheider pakt pole in curieuze kwalificatie

scheider_dutzendteich
Audi-coureur Timo Scheider pakt pole op de Norisring

Voor de eerste keer dit seizoen en voor de zevende maal in zijn DTM-loopbaan start Audi-coureur Timo Scheider morgen vanaf de pole-position. In de kwalificatie op de Norisring, die werd bepaald door zeer wisselende weersomstandigheden met onweer, regen en zonneschijn reed de DTM-titelverdediger in de vierde en beslissende heat de snelste rondetijd, één tiende sneller dan zijn Zweedse merkgenoot Mattias Ekström. Audi bezet daarmee bij de thuisrace de volledige eerste startrij. Scheiders pole was de eerste voor Audi op de Norisring sinds 2005. Beste Mercedes-Benz-coureur in de startopstelling is Bruno Spengler als derde, gevolgd door Gary Paffett op de vierde plaats. De kwalificatie zorgde echter nog voor de nodige discussie. De sportcommissarissen moeten beslissen over de startvolgorde op de plaatsen vijf tot en met 18.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


Het begint allemaal redelijk normaal, hoewel de baan na de fikse regenval tijdens de Formule 3-race wel nat is. Mercedes-Benz-coureur Jamie Green, die in de ochtend ook al de snelste was in de vrije training, is ook snelste in de eerste heat met een tijd van 52,922 seconden. Hij eindigt daarmee voor Bruno Spengler en Timo Scheider. Voor Mathias Lauda, Tomas Kostka, Oliver Jarvis en Christian Bakkerud is de kwalificatie op de Norisring na de eerste sessie al over.

susie_stoddart
Susie Stoddart bij het uitkomen van de Schöller-S

In de tweede heat rijdt Mattias Ekström de snelste tijd, gevolgd door Maro Engel, Brno Spengler, Timo Scheider, Jamie Green en de verrassend snelle Katherine Legge. Kristensen, Di Resta, Stoddart, Rockenfeller, Tomczyk en Prémat missen de “cut” en komen niet in de derde sessie terecht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet