Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Chrono NK 2-takt

Chrono: Uitslagen 5de Dutch Rotax Max Challenge, Eindhoven

Eindhoven vormde het decor voor de vijfde ronde van de Dutch Rotax Max Challenge. Een cruciale wedstrijd zo halverwege het seizoen voor de zomerstop. De meeste rijders knoopte dit goed in hun oren, en soms waren daar ook verrassende resultaten.

Sturgis Lammes en Nick Duncker wonnen beide een manche in de Micro Max klasse, Duncker versterkt hiermee zijn leidende positie. Jordi van Moorsel deed ook goede zaken voor het kampioenschap, met twee overwinningen breidde hij zijn voorsprong in punten uit. Ook Joel Affolter was weer ijzersterk en kon wederom twee overwinningen aan een indrukwekkende reeks dit seizoen toevoegen.

Dan de Rotax Senioren, waar Joey van Splunteren na een wat mindere vierde ronde weer in beide wedstrijden knap naar de winst greep. Zijn grootste concurrent, Mike Joossens, scoorde echter twee tweede plaatsen en behoudt hiermee de leidende positie in het klassement. Mark Smit was de verrassing in de Olympische klasse en won beide manches. Jim Ringelberg kende een erg goed weekend, een dubbele overwinning brengt hem weer iets dichter bij de uitzending naar de Grand Finals in Egypte. Bart Nuy won voor Dennis Kroes in de DD2 plus klasse.

Nu volgt een zomerstop. 23 augustus komt het Rotax veld weer aan de start op het vernieuwde en verplaatste circuit van Venray.

Uitslagen via Mylaps.com
Foto’s online op Smilda.netAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet